Liburnijske vode pozvale potrošače da zaštite instalacije – Niske temperature prijete smrzavanjem cijevi i vodomjera @ Liburnija

…ilustracija…

Vodomjerna okna najbolje je zaštiti izolacijskim materijalima poput stiropora po zidovima okna, a oko vodomjera i ventila postaviti vreću napunjenu sa lišćem ili usitnjenim izolacijskim materijalom. Instalacije, odnosno cijevi se mogu zaštititi specijalnim omotačima za cijevi (izolacija za cijevi) ili omatanjem izolacijskih materijala oko cijevi (filc i slično).

Opatija, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga – Niske temperature mogle bi uzrokovati ozbiljne poteškoće na vodovodnoj infrastrukturi diljem Liburnije, stoga su iz Liburnijskih voda pozvali potrošače da zaštite svoje izložene instalacije vode od smrzavanja.

– Prvenstveno se to odnosi na instalacije u oknima vodovodnih priključaka, a zatim na vanjske špine i cijevi, te one u negrijanim prostorijama kao što su podrumi, konobe i slično. Ukoliko je moguće, najbolje je isprazniti instalacije od vode, a to se posebno odnosi na kuće i stanove u kojima se ne živi, a gdje su znale puknuti i wc školjke u koje se može dodati antifriza, kazao je rukovoditelj radne jedinice Vodoopskrba i odvodnja u Liburnijskim vodama Dean Doričić.

Kazao je kako je vodomjerna okna najbolje zaštiti izolacijskim materijalima poput stiropora po zidovima okna, a oko vodomjera i ventila postaviti vreću napunjenu sa lišćem ili usitnjenim izolacijskim materijalom. Instalacije, odnosno cijevi se mogu zaštititi specijalnim omotačima za cijevi (izolacija za cijevi) ili omatanjem izolacijskih materijala oko cijevi (filc i slično).

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!