LIST: Stanovnici gornjih krajeva su građani drugoga reda @ Mučići

Liburnija.net: Damir Kuzmić i Robert Stanić @ Mučići

Predstavnici Liburnijske stranke Robert Stanić i Damir Kuzmić održali su jučer tiskovnu konferenciju na kojoj su kritizirali postupanje komunalnih službi i Općine Matulji koje se nisu snašle u snježnim uvjetima.

Mučići – Stanovnici gornjih krajeva Općine Matulji su građani drugoga reda, istaknuli su Robert Stanić i Damir Kuzmić, članovi Liburnijske stranke (LIST) Matulji, koji su na jučerašnjoj konferenciji za novinare ustvrdili kako su općinska vlast i komunalne službe slabo odgovorili na izazove koje su postavili meteteorološki uvjeti.

– Iako se to smatra normalnim u ovom zimskom razdoblju i iako su padaline najavljene od svih meteoroloških institucija, nadležne službe pod ingerencijom komunalnog resora Općine Matulji svoj posao održavanja prohodnosti općinskih cesta odradile su krajnje neodgovorno i uz puno propusta. Do pojedinih mjesta nije se moglo niti tridesetak sati nakon što je pao snijeg, što je uspjeh kad to usporedimo s nerazvrstanim cestama koje nisu očišćene niti dva dana od početka padalina, a da ne govorimo o parkiralištima i drugim javnim površinama koje neće biti očišćene dok se snijeg sam ne otopi, kazao je predsjednik matuljskog LIST-a Robert Stanić.

Damir Kuzmić, njegov stranački kolega, dodao je i kako se nisu čistile niti one institucije koje bi trebale biti prioritetne.

– Oko Centra primarne zdravstvene zaštite bilo je problematično, a škola u Brešcima nije ni radila jer se do nje nije moglo doći. Općinska vlast sve nas iskorištava, a ništa ne nudi zauzvrat – plaćamo komunalne naknade i ostale doprinose, a ne možemo se osloniti na komunalne službe da rade kako treba, zaključio je Kuzmić.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!