Loja, loja, a ne kvartini – drugo izdanje @ Ika

Liburnija.net: Članovi udruge Ikarski barkajoli...

Liburnija.net: Članovi udruge Ikarski barkajoli...

Udruga Ikarski barkajoli organizira ”dan od mora” u Iki – ove nedjelje, 17. lipnja održat će se drugo izdanje zanimljive manifestacije nazvane ”Loja, loja, a ne kvartini”.

Ika – Kao i prošle godine, ova će manifestacija imati dva svoja dijela – jedan, jutarnji, namijenjen djeci, te drugi, poslijepodnevni, namijenjen uglavnom starijima.

Priliku za zabavu svi klinci u dobi od 6 do 15 godina imat će već od 9 sati, kada je predviđeno okupljanje na trgu gdje će se djeca upoznati s barba Đinom koji će krpati mrežu, barba Tončijem koji će pokazati kako se radi ”pjombadura” te ispričati ”štoriju po domaći” o povijesti Ike i barba Joso koji će plesti vršnjake za vrše.

U 9.30 će iz Medveje svojom barkom stići škampar koji će pokazati kako izgleda vrša za lov škampi, kako se izrađuje parangal vrši za lov škampi te bacanje parangala na potezu od mreže kupališta u Iki do ikarskog nasipa i njegovo dizanje, a cijeli taj proces djeca će moći pratiti iz brodice. Od 10.30 sati počinje likovna radionica ”Život uz i na moru” uz zakusku i sladoled, a radovi nastali tom prilikom izložit će se od 11.30 sati na ikarskom trgu.

U drugom dijelu programa, od 12 do 17 sati, koji je namijenjen za ”nešto malo starije” – već od 11 sati pa do 12.30 sati članovi udruge svojim će barkama besplatno prevoziti sve zainteresirane iz Ike u smjeru Lovrana ili Ičića i natrag. U 12 sati kreću prijave za natjecanje u veslanju drvenom barkom, koje će se u vremenu od 12.30 do 14 sati održati na relaciji od kamenih stepenica mula oko Skušice i natrag do stepenica. Nakon natjecanja održat će se fešta uz muziku i besplatne srdelice i vino.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!