Lovac upucao psa Đanija Jakotića dok je šetao stazom na Učki

…ilustracija…

Bobijev vlasnik Đani Jakotić kazao je kako to nije prvi incident takve vrste već su se slični problemi s „lovcima lakog obarača“ događali proteklih godina njemu, ali i drugim susjedima. Na teren je izašla i policija koja je izvršila očevid te o događaju izvijestila Državno odvjetništvo.

Učka – Smrtonosni hitac iz lovačke puške oduzeo je život Bobiju, psu vlasnika ranča Bubač Đanija Jakotića, dok su šetali u večernjim satima cestom od Dobreća prema Maloj Učki. Ispalio ga je član lovačkog društva „Kobac 1960“ iz Lovrana, a kako je kazala Helena Smolica s Ranča Bubač, lovac je pucao Bobiju u potiljak, što govori da je pas nakon poziva već krenuo natrag prema Đaniju koji se također nalazio na samoj putanji ispaljenog metka, tako da je i on mogao poginuti, čime je počinjena opće opasna radnja.

U izjavi za Novi list, Bobijev vlasnik Đani Jakotić kazao je kako to nije prvi incident takve vrste već su se slični problemi s „lovcima lakog obarača“ događali proteklih godina njemu, ali i drugim susjedima. Na teren je izašla i policija koja je izvršila očevid te o događaju izvijestila Državno odvjetništvo.

Tajnik LD „Kobac 1960“ Edvard Primožić izrazio je žaljenje zbog incidenta, kazavši ipak da vjeruje kako je lovac postupio u samoobrani, jer se često događa da psi noću sami love uslijed čega stradavaju srne, srnjaci i lanad…

D. Ž. / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!