Magija žica – Vlatko Stefanovski i Stafan Milenković @ Opatija

stefanovski_milenkovic_sm…u svoj repertoar uvrstili su neka od najpoznatijih klasičnih djela, ali isto tako rock i tradicionalnu glazbu…
Opatija – Glazbeni duo iz snova, makedonski gitarist Vlatko Stefanovski i srpski violinist Stefan Milenković udružili su svoje glazbene snage i virtuoznost, u glazbenom spektaklu nazvanom ”Magija žica”, koji će se održati danas, 3. kolovoza, s početkom u 21 sat na Ljetnoj pozornici.
U ovom sastavu održali su dva uzastopna koncerta u beogradskom Sava centru 2010., dok će u Hrvatskoj po prvi puta nastupiti upravo u Opatiji, neposredno nakon nastupa na makedonskom festivalu klasične glazbe ‘Ohridsko leto’.
U svoj repertoar uvrstili su neka od najpoznatijih klasičnih djela, ali isto tako rock i tradicionalnu glazbu. Ne zna se imaju li jaču tehniku ili emociju kojom ispunjavaju svako djelo ponaosobno, a baš te dvije stvari glazbenika čine izuzetnim.
Inače, Stefanovski sa svojim triom ili s kolegom Tadićem, gotovo svako ljeto nastupa u Opatiji, dok je Milenković u različitim formacijama, stalni gost Kastva. Tako je i ove godine nastupio u sklopu Kastafskog kulturnog leta sa slovenskim sastavom Ars Tango i harmonikašem Markom Hatlakom, i pritom oduševio prepunu Crekvinu.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!