Marš na Črljeno drevo: Zanimljiv ekološko-umjetnički program u slavu rađanja sunca @ Učka

Marš na Črljeno drevo

Marš na Črljeno drevo

Svi zainteresirani moći će marširati danas, s početkom u 14 sati, a okupljanje je na Poklonu…

Učka – Teatar Perunika i Kulturno-umjetnička udruga Akt organiziraju ekološko-umjetnički marš na Učku do Crvenog drva na Land-art stazi Stražica – Sapaćica točno za zimski suncostaj 21. prosinca početkom u 14 sati.

– Pozivamo Vas da se za žarom u srcu i junačkom poletnošću udružimo, i sa svih strana drage nam Učke okupimo na Poklonu u 14 sati te krenemo na marš jedinstva i sloge ka Črljenemu drevu baš na dan kad Sunce opet počinje rasti. Ovim okupljanjem svima ćemo osigurati novo sretno rađanje u svijetu mira i ljubavi, kazali su organizatori Marša na Črljeno drevo.

Kako su objasnili, na toj će lokaciji održati grupni sinergijski ritual spajanja s univerzumom, nakon čega će se marširati prema Planinarskom domu Poklon gdje se nastavlja svetkovina po staroj užance, odnosno, kako su objasnili organizatori: ”tamo ćemo sost, kantat, tancat, a neki će i ostat spat”.

– Ovim hodočašćem obnavljamo stara ritualna hodočašća na obronke Učke kad smo uz ples šumskih vila i vihor vjetra kroz naše duge kose, ljubili se i ponosno stvarali našu budućnost. Također naglašavamo prirodne ljepote i njihovu zaštitu i spajamo se sa svim plemenima na ovu univerzalnu svetkovinu rađanja Sunca, kazali su organizatori, dodavši da su na Eko-art Karavni oko Učke održanoj prošlog tjedna započeli ideje monumentalne umjetničke instalacije ”Najveće istarske sopele”, samoodržive tvornice građevnog materijala od konoplje – ”Hempwool”, koja će biti snadbjevana sirovinom direktno sa Čepić polja od lokalnih uzgajivača te Suppositoria Anarchia Čepić Co. – tvornice suppositoriuma s okusima i mirisima autohtonih ljekovitih biljaka Čepić polja, uključujući i konoplju.

– Ovo je jedan ritual konfirmacije i priznanja novih suvremenih ideja koje su ekološki prihvatljive i sveopće društveno dobro te ritual rođenja njihovih manifestacija, stoji u priopćenju.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!