MARUNADA DOBREĆ 2016.

marunada_dobrec_okrogli_muzikanti_grupa_point_mici_cakavcici_2015_5

U subotu 15. i nedjelju 16. listopada, glavni program Marunade seli se u Opatiju, odnosno Dobreć, gdje će od 14 sati nastupiti grupa Lucky Band, u 20 sati zamijenit će ga Ansambl Roka Žlindre iz Slovenije, a od ponoći do 1 sat ujutro trajat će ”pijana ura na rakija baru”.

Arhiva: Fešta va Dobreće

Arhiva: Fešta va Dobreće

Nedjeljni program bit će, barem u jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima, posvećen najmlađima, jer od 11 do 16 sati održat će se Kreativna radionica za djecu u organizaciji Društva ”Naša djeca” Opatija. Puhački orkestar Lovran nastupit će točno u podne, a nakon njih na bini će se izmijeniti grupa Point od 13 sati, Mići Čakavci od 14.30 sati i tamburaši od 15 sati, da bi se u 17 sati ponovo vratila grupa Point koja će posjetitelje zabavljati do ranih jutarnjih sati. U međuvremenu, od 15.30 sati održat će se radionica izrade kolača od maruna, a od 12 do 17 sati trajat će organizirani posjet autohtonim konobama s degustacijama vina, maruna, kolača od maruna i ostalih proizvoda od maruna za čiji će se obilazak moći prijaviti na dva info punkta.

– Marunada tradicionalno spaja grad Opatiju i općinu Lovran već desetljećima i zajednički se radi na promociji kulturnog dobra tj. maruna, čime se stvara neki brand koji se nastoji očuvati, istaknuo je Gordan Filinć, koji je najavio program u Dobreću uz opasku da pripremaju poseban program kako se marunada obilježava u starim konobama i kućama.

Arhiva

Arhiva

Promo PodUčkun.net

error: Content is protected !!