Marunada podijelila vlast i oporbu @ Općinsko vijeće Lovran

lovran_zrak…sporan je aneks ugovora koji traži od zakupaca da nabavljaju piće od samo jednog nabavljača…
…prijetnja sankcijama u sudjelovanju u narednim gastro-manifestacijama svima koji prekrše ugovore…

Lovran – Marunada je unijela sjeme razdora između oporbenih vijećnika u lovranskom Općinskom vijeću te načelnika Općine Lovran Emila Gržina. Naime, na nedavnoj sjednici lovranskog Vijeća član Akcije mladih Bojan Simonić uputio je načelniku pitanje vezano uz anekse ugovora za zakupce štandova na Marunadi.
– U razgovoru sam došao do podataka da je Općina uvjetovala zakup javne površine sa kupovinom pića od jednog privatnog nabavljača, a u aneksu je navedeno i kako će se protiv prekršitelja ugovora podnijeti sankcije i u vidu daljnje suradnje na gastro manifestacija u organizaciji Općine Lovran – kazao je Simonić.
Načelnik Gržin naglasio je u svom odgovoru kako Općina Lovran, za razliku od susjednih jedinica lokalne samouprave poput Kastva ili Viškova, čije su manifestacije komercijalno isplative, program marunde financira iz vlastitih sredstava, za što je ove godine iz proračuna izdvojeno oko 270 tisuća kuna.
– Ove smo godine, kako bismo smanjili troškove, pribavili generalnog sponzora za piće, koji je zamolio da iznos ugovora bude poslovna tajna. Nismo išli na javno nadmetanje za zakup površina, što bi znatno povećalo cijene i prihod Općine, već smo odlučili izići u susret našim ugostiteljima i poduzetnicima te im omogućiti da se predstave na Marunadi i to po simboličnim cijenama zakupa, objasnio je Gržin.
Generalni zaključak o uspješnosti 37. Marunade dao je zamjenik načelnika Drago Korošak.
– Iznimno smo zadovoljni ovogodišnjom Marunadom. Tijekom dva dana vrijeme je bilo perfektno, dok je posljednjeg dana bilo napola kišno napola sunčano, a imali smo i velik broj posjetitelja – stiglo je čak 17 autobusa samo zbog ove manifestacije. Bilo je sedamdesetak zakupaca, a prihodovali smo od njih 72.500 kuna. Uz to, sponzori su dosad uplatili 9.000 kuna, no očekujemo znatno više sredstava, pa ćemo umjesto 270 tisuća kuna, iz proračuna potrošiti možda polovicu tog iznosa, zakključio je Korošak.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!