Marunada seli u Dobreć – Bogatim programom danas počinje fešta od maruna

Arhiva

Arhiva

Nedjeljni program obilježit će organizirani posjeti autohtonim konobama s degustacijama vina, maruna, kolača od maruna i ostalih proizvoda od maruna za čiji će se obilazak moći prijaviti na dva info punkta.

marunada_2015_dobrec-gustafi_mustafi (2)

Dobreć – Ovog vikenda, glavni program Marunade seli se u Opatiju, odnosno Dobreć. Prema riječima organizatora, domaćeg maruna još nema u izobilju, ali oni najbrži moći će kušati lovranski marun od 14 sati kada počinje službeni program uz Lucky Band. U 20 sati zamijenit će ga Ansambl Roka Žlindre iz Slovenije, a od ponoći do 1 sat ujutro trajat će ”pijana ura na rakija baru”.

Nedjeljni program bit će, barem u jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima, posvećen najmlađima, jer od 11 do 16 sati održat će se Kreativna radionica za djecu u organizaciji Društva ”Naša djeca” Opatija. Puhački orkestar Lovran nastupit će točno u podne, a nakon njih na bini će se izmijeniti grupa Point od 13 sati, Mići Čakavci od 14.30 sati i tamburaši od 15 sati, da bi se u 17 sati ponovo vratila grupa Point koja će posjetitelje zabavljati do ranih jutarnjih sati. U međuvremenu, od 15.30 sati održat će se radionica izrade kolača od maruna, a od 12 do 17 sati trajat će organizirani posjet autohtonim konobama s degustacijama vina, maruna, kolača od maruna i ostalih proizvoda od maruna za čiji će se obilazak moći prijaviti na dva info punkta.

– Marunada tradicionalno spaja grad Opatiju i općinu Lovran već desetljećima i zajednički se radi na promociji kulturnog dobra tj. maruna, čime se stvara neki brand koji se nastoji očuvati, istaknuo je Gordan Filinć, koji je najavio program u Dobreću uz opasku da pripremaju poseban program kako se marunada obilježava u starim konobama i kućama.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!