Matulji kreću u uspostavu novog sustava prikupljanja otpada – Podjela vrećica u Hangaru do kraja tjedna

Nakon toga, vrećice će se moći preuzimati u prostoru Komunalca u Jurdanima, gdje se i sada mogu podignuti, radnim danom od 7.15 do 14.45 sati.

Matulji – Korisnici sustava odvojenog prikupljanja otpada na području Općine Matulji mogu do 14. rujna u matuljskom Hangaru, u vremenu od 10 do 17 sati, podignuti vrećice za otpad u kojima će se predavati otpad za odvoz, javili su iz Komunalca.

– Sustav podrazumijeva razdvajanje otpada na korisni (reciklabilni) i nekorisni (miješani i bizoragradljivi) otpad. U tu svrhu koriste se dvije vrste vrećica – sive u zapremini 30 i 60 litara za nekorisni te narančaste u zapremini od 60 litara za korisni otpad, poručili su iz Komunalca, objasnivši da se tijekom kolovoza podjela vrećica odvijala po mjesnim odborima, a svi korisnici koji nisu vrećice stigli preuzeti u svom mjesnom odboru, mogu to napraviti do kraja tjedna u Hangaru. Nakon toga, vrećice će se moći preuzimati u prostoru Komunalca u Jurdanima, gdje se i sada mogu podignuti, radnim danom od 7.15 do 14.45 sati.

– Završetkom podjele vrećica započet će se s uklanjanjem posuda za odlaganje otpada s javne površine u koje se sada odlaže otpad. Korisnici će biti u obvezi otpad odlagati na javnoj površini na kojoj se pruža usluga odvoza neposredno uz okućnicu, u propisanim vrećicama i na dan odvoza otpada, javili su iz Komunalca.

Raspored odvoza otpada bit će dostupan na web stranicama Komunalca i Općine Matulji, kao i u pisanoj obavijesti uz račun za mjesec rujan.

D. Ž. / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!