Međunarodni projekt opatijskog učilišta: FMTU pokreće združeni studij sa sarajevskim Ekonomskim fakultetom @ Opatija

Prema najavama, provođenje zajedničkog studija – nakon akreditacije programa – moglo bi započeti u listopadu 2019. godine, a polaznici će po završetku dobiti diplome oba fakulteta.

Ika – Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji pokreće združeni diplomski sveučilišni studij „Turizam“ u suradnji s Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu.

Prošlog tjedna, na Sveučilištu u Rijeci potpisan je Konzorcijski ugovor, a svečanom činu potpisivanja prisustvovali su prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Sanja Barić, Dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. sc. Kemal Kozarić i Dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana.

Prema najavama, provođenje zajedničkog studija – nakon akreditacije programa – moglo bi započeti u listopadu 2019. godine, a polaznici će po završetku dobiti diplome oba fakulteta. Nastavni program predviđa upisnu kvotu od 30 mjesta, a očekuje se da će veći interes biti od strane studenata iz BiH kojima diploma iz države članice EU nosi osobit značaj.

Tijekom dvije godine studija, studenti bi trebali steći suvremena teorijska i praktična znanja i vještina za profesionalni rad u turizmu i ugostiteljstvu, ali i kvalitetnu osnovu za nastavak obrazovanja u okviru europskog obrazovnog prostora. Dio nastave odvijat će se u Sarajevu, a dio u Opatiji, a ta bi dualnost trebala potaknuti i jače „kolanje“ studenata između dvije destinacije.

Davor Žic / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!