Mića Marunada otvara veliku lovransku feštu od maruna

Po završetku Miće marunade u 17 sati počinje program otvorenja i mimohod od hotela Bristol do parkirališta Brajdice.

Lovran – Društvo ”Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran, ovog petka, 12. listopada, od 13:30 do 16:30 sati, poziva sve mališane na tradicionalnu dječju manifestaciju Mića Marunada koja će se odvijati na parkiralištu Brajdica.

DND Opatija – ogranak Lovran i ove je godine ponudilo bogat program namijenjen mališanima na temu lovranskog zaštitnika Sv. Jurja. U program Miće marunade uključena su djeca iz DND-a Opatija, Dječjih foruma, Dječjeg gradskog vijeća Opatija, OŠ Viktora Cara Emina Lovran i PŠ „E. Kumičić“ Mošćenička Draga.

Po završetku Miće marunade u 17 sati počinje program otvorenja i mimohod od hotela Bristol do parkirališta Brajdice. Večernji program otvara DJ Vedran u 18 sati, zatim na pozornicu dolaze Creedence R.B. i Opća opasnost. Mini sajam autohtonih proizvoda s područja Grada Petrinje otvara subotnji program u jutarnjim satima, a zakazan je susret Oldtimera u organizaciji Liburnija klasik kluba. u 10 sati počinje Malonogometni turnir „Žajice 2018.“, a sat vremena kasnije na rasporedu je nastup zborova, a nastupit će HPD „Danica“ Pasjak, Mješoviti pjevački zbor „Maestral“ Veprinac, Ansambl „Kaljinka“ Rijeka, Klapa „Skalin“ Matulji i KUD Lovor iz Lovrana. Bonaca & Kokonić s nastupom počinju u 13 sati, dva sata kasnije na binu će se popeti Klapa Baladur, a razgibavanje uz Chikaz Zumba Fitness počinje u 17 sati, dok će večernji sati pripasti Magazinu I Lady Luni. Nedjeljni program počinje s tradicionalnim boćarskim turnirom „Marunada 2018.“, u 11 sati zasvirat će mladi harmonikaši Marcel & Emanuel, a točno u podne Trio Asi. Klapa Nevera s nastupom počinje u 14 sati, Puhački orkestar Lovran u 16 sati, dok će od 18 do 22 sata publiku zabavljati Šajeta I Dellboysi. U subotu, 20. listopada uz tradicionalni sajam robe široke potrošnje uz ponudu maruna i kolača od maruna održat će se i dvije sportske manifestacije. Regata „MARUNADA 2018“, za klase optimist, laser i 420, na rasporedu je u 8 sati, dok natjecanje u športskom ribolovu „9. Kuo Mića žajica“ počinje u 10 sati.

Za kraj dodajmo da će u restoranima i konobama Lovrana, Medveje i Lovranske Drage marun također biti u fokusu gastro ponude, a Bistro Ulika, Bistro Oaza, Buffet Stubica, Gradska kavana Lovran, Konoba Kali, Lovranski Pub, Remisens Hotel Excelsior, Restoran Bellavista, Restoran Draga Di Lovrana, Restoran Knezgrad, Restoran Kvarner, Restoran Lovranska vrata, Restoran Pizzeria Delfino, Restoran Riviera, Restoran Stari grad, Restoran Štanger te Restoran Villa Astra ponudit će razne specijalitete od maruna.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!