Ministar turizma Darko Lorencin u posjeti Opatiji

Povod posjeti je informiranje o stanju bookinga za predstojeći glavni dio turističke 2013. godine, ostvarenim rezultatima za Uskrsne blagdane te informacijama o investicijama.

Opatija – Ministar turizma Darko Lorencin sa suradnicima posjetio je jučer Opatiju, gdje su ga dočekali obnašatelj dužnosti župana Primorsko-goranske županije prof.dr.sc. Vidoje Vujić, direktorica TZ Kvarner Irena Peršić Živadinov, gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, direktorica TZ Grada Opatije Suzi Petričić te predstavnici tvrtki LRH d.d. Milenij hoteli, Vienna International, GH Adriatic te Hotel Miramar. Povod posjeti je informiranje o stanju bookinga za predstojeći glavni dio turističke 2013. godine, ostvarenim rezultatima za Uskrsne blagdane te informacijama o investicijama.

Sastanak se održao u Remisens Hotelu Ambasador, Opatija, a nakon njega sudionici su dali izjave novinarima.

– Htjeli smo prokomentirati uskršnje indikatore; možemo biti vrlo zadovoljni, uzmemo li u obzir da je Uskrs rano ove godine – prokomentirao je ministar Lorencin. Dodao je i da turistički pokazatelji u Primorsko-goranskoj županiji bilježe deset postotni rast u odnosu na isti period lani. Ti podaci omogućuju sektoru da s mirnoćom uđe u period predsezone, čiji će se rezultati sumirati u lipnju. Najave bookinga za ovu sezonu su dobre.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!