Mladi protiv diskriminacije pri zapošljavanju @ Lovran


Mreža mladih Hrvatske (MMH) je savez 61 nevladine udruge mladih i za mlade koji u Republici Hrvatskoj djeluje kao nacionalna krovna organizacija mladih (eng. National Youth Council) i članica je Europskog foruma mladih. MMH je nevladina, neprofitna i nestranačka udruga osnovana u prosincu 2002. godine. MMH zagovara i promiče interese i stavove mladih na načelima tolerancije, razumijevanja te poštivanja njihovih prava i potreba.
Lovran – Mreža mladih Hrvatske, krovna organizacija koja okuplja 61 udrugu mladih iz čitave Hrvatske, održala je jučer u lovranskom hotelu ”Lovran” tematsku sjednicu s ciljem pronaženja odgovora na pitanje diskriminacije mladih na tržištu rada, ali i usvajanja kriterija za transparentno financiranje udruga mladih.
– Raspravljat ćemo o pozicijskom dokumentu koji se bavi diskriminacijom mladih na tržištu rada, a primjer takvog problema jest otkazivanje ugovora na određeno vrijeme u javnoj upravi, čime će najviše biti pogođene upravo mlade osobe. Što se tiče kriterija, njihovo formiranje započeto je još 2009. godine, a nadamo se da će ih usvojiti i resorno ministarstvo, odnosno Vlada, kako bi financiranje udruga koje se bave radom za mlade, odnosno udruga mladih, bilo čim transparentnije, kazala je Mirela Travar, glavna tajnica mreže.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!