MNK Gorovo: Kadeti osvojili sedmo mjesto na državnom prvenstvu

Pobjednik prvenstva Hrvatske na kraju je postao MNK Lika šport iz Ličkog Osika, koji je u finalu svladao MNK Mala mljekara iz Valopova.

Opatija – Proteklog vikenda u Zagrebu, u novouređenom Fusio futsal centru odigrana je završnica državnog prvenstva u futsalu na kojoj su kadeti MNK Gorovo saller teama osvojili sedmo mjesto. Stvar je već bila riješena u skupinama u kojoj su naši dečki poraženi u sve tri utakmice minimalnim rezultatima.

Proslava prvog gola Otona Selimovića i asistenta Đerđa Kurtija

Usprkos vrlo dobroj i atraktivnoj igri, nedostatak sportske sreće nastavio je pratiti mlade nade opatijskog sporta. Gorčina nakon gubitka utrke za medalju osjećala se u zraku u svlačionici Opatijaca, ali su posljednjeg dana natjecanja smognuli snage i ostvarili, opet minimalnu pobjedu protiv MNK Osijek 031 i zauzeli utješno sedmo mjesto.

Ispred svlačionice, prvotimac Đerđ Kurti analizirao je rezultat: ”Sve smo dali u prvu utakmicu protiv branitelja naslova MNK Fotex, u kojoj smo realno trebali pobijediti. Zabio sam gol na početku utakmice i vrhunski smo odigrali obranu, pa smo se u drugom djelu neobjašnjivo opustili i dvama autogolovima izgubili. Poslije te utakmice, totalno smo klonuli i u slijedeće dvije nismo se mogli koncentrirati i odigrati kako znamo i usprkos boljim prilikama, izgubili minimalnim rezultatom. Mogli smo puno više, pa sam jako tužan zbog propuštene prilike. Doduše, pokazali smo da se možemo nositi sa svim ekipama u Hrvatskoj i da futsal u Opatiji definitivno ima budućnost. Mislim da za koju godinu možemo podići ovaj sport na veću razinu i igrati prvu ligu, naše utakmice gledao je i izbornik Hrvatske reprezentacije i izdvojio neke naše igrače kao velike potencijale, to je odličan pokazatelj naše kvalitete.“

Jan Ciceran – strijelac 4 pogotka

Pobjednik prvenstva Hrvatske na kraju je postao MNK Lika šport iz Ličkog Osika, koji je u finalu svladao MNK Mala mljekara iz Valopova. Premda rezultat nije bio u skladu s očekivanjima i realnom kvalitetom, no dečki pod vodstvom Maria Kovčalije ostavili su izvrstan dojam. Naime, izbornik futsal reprezentacije Hrvatske Mato Stanković i predsjednik komisije za futsal Boris Durlen pratili su sve naše utakmice i najavili svoj dolazak u Opatiju kako bi odradili nekoliko treninga s dečkima, dok su dva igrača spomenuti kao kandidati za mladu reprezentaciju Hrvatske. Neslužbeno doznajemo kako se radi o Mateu Monjcu i Andrei Štembergeru, dok su Dominik Mohorovičić i Christian Vrdoljak označeni kao vrlo perspektivni.

REZULTATI:
MNK Gorovo Saller team – MNK Fotex Nedeljanec: 1-3 (Kurti)
MNK Vrgorac – MNK Gorovo Saller team: 3-2 (Antolović; Monjac)
MNK Gorovo Saller team – MNK Mala Mljekara: 2-3 (Ciceran x2)
MNK Osijek 031 – MNK Gorovo Saller team: 5-6 ( Selimović; Antolović; Ciceran x2; Monjac x2)

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!