Muggia – Italija 5. Trieste Motor Expo: RI autosport najavio dio manifestacija za 2017. godinu

muggia_italija_5_trieste_motor_expo_ri_autosport-3

Predstavnici „RI autosporta“ uvjereni su da će se iz Muggie vratiti s pregršt pozitivnih dojmova i naznakom da će upravo ove dvije njihove manifestacije biti obogaćene, bilo sudionicima bilo posjetiteljima iz susjednih zemalja posebno talijanske regije Friuli Venezia-Giulia i slovenskog primorja.

muggia_italija_5_trieste_motor_expo_ri_autosport-2

Muggia / Rijeka – U organizaciji tršćanskog kluba ”Legend Historic Car“ u Trgovačkom centru ”Montedoro-Muggia“ od 25. do 27. studenog održava se 5. Izložba ”Trieste Motor Expo Fiera“ na kojoj je tijekom tri dana predstavljeno više od stotinu različitih povijesnih i sportskih automobila, motocikala i niza pratećih sadržaja. Svojevrsni je to sajam kojim se povezuje prošlost i sadašnjost na kotačima, a najavljuje budućnost kroz brojne manifestacije i susrete ljubitelja povijesnih vozila i brzina. Među sudionicima koje će, prema predviđanjima organizatora obići više od 25.000 posjetitelja su predstavnici više europskih zemalja, pa su se tako svojim izlošcima predstavili klubovi, organizatori i pojedinci iz Italije, Slovenije, Austrije, Srbije, Češke, Poljske, Francuske i Hrvatske.

Posebni dio izložbe predstavljala je mogućnost nabavke i razmjene dijelova te opreme koja se više ne proizvodi, a služi za kompletiranje brojnih skupocjenih oldtimera, ali i sportskih automobila. Uz to pažnju posjetitelja privikli su brojni kolekcionari, posebno u segmentu literature vezane za sve što se vrti na kotačima.

muggia_italija_5_trieste_motor_expo_ri_autosport-1

Među sudionicima izložbe, a osnovom višegodišnje uspješne suradnje sa sličnim klubovima Trsta i Muggie, drugu godinu za redom dio svog programa predstavlja riječki Autoklub ”RI autosport“. Pažnja je usmjerena na dvije manifestacije, prvo već tradicionalni međunarodni ”8.Rally maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija 2017.“ što će se održati kao dio karnevalskih zbivanja na Kvarneru 21.siječnja 2017.godine, te 3.međunarodnu izložbu ”RI oktan sport fest-BK.nova“ koja je zaživjela prvi put krajem ožujka 2015.godine i ponovo se planira uz značajnije prisustvo izlagača iz Slovenije i Italije krajem ožujka-početkom travnja 2017.godine. Uz brojne fotografije i dokumente dosadašnjih manifestacija i promo materijal izložen je i trofejni Autobianchi A112 riječkog automobilističkog bračnog para Luise i Vlade Božičević, višestrukih državnih prvaka, koji je plijenio pažnju posjetitelja. Predstavnici „RI autosporta“ uvjereni su da će se iz Muggie vratiti s pregršt pozitivnih dojmova i naznakom da će upravo ove dvije njihove manifestacije biti obogaćene, bilo sudionicima bilo posjetiteljima iz susjednih zemalja posebno talijanske regije Friuli Venezia-Giulia i slovenskog primorja. Izložba se može razgledati cjelodnevno u subotu do 20,30 i nedjelju do 18,30 sati.

Tekst i foto: Miroslav Krpan / PodUčkun.net

error: Content is protected !!