Na Međunarodnom eno – gastro festivalu WineRi 2017. ne propustite autohtonu priču o Jarboli

wine ri jarbola rijeka 2017

Vjerujem da bi i ovakve manifestacije mogle dati potporu u našim namjerama izgradnje vinske kuće“ istaknuo je Franko Ružić, predsjednik Udruge ”Jarbola“.

Zvoneća – Najautohtonija priča koja će se predstaviti na Međunarodnom eno – gastro festivalu WineRi 2017. koji će se održati 22. i 23. veljače u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka (Guvernerova palača) je upravo priča o Jarboli rečeno je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u OPG Ružić.

Više od 70 izlagača sa preko 300 različitih vrsta vina, poznati sommelieri i predavači, ljubitelji vina, stručne radionice i edukativna predavanja dio su ovog festivala – istaknuo je Žarko Stilin, organizator festivala i direktor marketinške agencije aha marketing d.o.o.

– Izuzetno mi je drago da su se u organizaciju festivala Osim Grada Rijeke i Primorsko – goranske županije, između ostalih, uključili Udruga „Jarbola“ i turistička zajednica općine Matulji, kazao je Stilin.

Udruga „Jarbola“, osim što podržava ovakve manifestacije i rado im se odaziva, predstavit će se na predavanju „JARBOLA – preživjela sorta“ u sklopu festivala.

– Udruga ”Jarbola“ koja okuplja entuzijaste tu iz Matulja koji obnavljaju prezide i drže se starih regula kada nas je Žarko kontaktirao odmah smo se odazvali i uključili u organizaciju. Vjerujem da bi i ovakve manifestacije mogle dati potporu u našim namjerama izgradnje vinske kuće“ istaknuo je Franko Ružić, predsjednik Udruge ”Jarbola“.

Osim Stilina i Ružića, svoje je zadovoljstvo uključivanjem u projekt istaknula i Marijana Kalčić, direktorica Turističke zajednice općine Matulji.

– Koristimo priliku da zahvalimo svima na pomoći i pozovemo sve sugrađane da dođu na festival i uživaju u vinima i delicijama – složno su zaključili Stilin, Ružić i Kalčićka.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!