Najavljen bogat program povodom obilježavanja Dana općine @ Lovran

Branislav Petković, Ana Kola, Božidar Spasojević, Branko Stošić i Mišo Škorić

Branislav Petković, Ana Kola, Božidar Spasojević, Branko Stošić i Mišo Škorić

Prvo izdanje Festivala vina, četvrto izdanje Lovranskog dječjeg dana, svečana sjednica Općinskog vijeća, priprema vele padele, koncert polaznika glazbene radionice ”Armunika mojga kraja”, boćarski turnir, predstavljanje ‘Zbornika Lovranšćine’ samo su neka od najavljenih događanja… Detalje provjerite u nastavku teksta…

Lovran – Svečanom sjednicom Općinskog vijeća te nizom prigodnih manifestacija i događanja, Općina Lovran ovog tjedna obilježiti će blagdan svoga zaštitnika Sv. Jurja i Dan općine.

Program obilježavanja Dana općine jučer su u galeriji Laurus najavili organizatori manifestacije i predstavnici Općine, Branislav Petković zamjenik načelnika Lovrana, Branko Stošić direktor Stubice, Božidar Spasojević voditelj galerije Laurus, Ana Kola predstavnica Društva Naša djeca Opatija – ogranak Lovran te Mišo Škorić predsjednik Udruge hrvatskih branitelja i dobrovoljaca Domovinskog rata.

Kako su u uvodu napomenuli program obilježavanja već je započeo nizom zanimljivih manifestacija te sportskim natjecanjima, a veliko finale na rasporedu je do kraja ovog tjedna.

dan_opcine_lovran_2014 (1)

Danas, s početkom u 16 sati započinje međunarodni boćarski turnir u organizaciji BK Lovran, dok će dan kasnije u organizaciji Katedre čakavskog sabora biti predstavljen ‘Zbornik Lovranšćine’. U večernjim sati služit će se svečana sveta misa koju će predvoditi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić, a u petak na Trgu slobode, s početkom u 15 sati, u organizaciji DND-a i Općinskog koordinacijskog odbora akcije ‘Gradovi/općine prijatelji djece’ održat će se Lovranski dječji dan pod motom ‘Za dječja prava u dječjem razigranom gradu’. Program će voditi Mario Battifiaca, za glazbu kulisu je zadužen DJ Miro, dok će svoje glazbeno znanje predstaviti polaznici glazbene radionice ”Armunika mojga kraja” koju je vodio dr. art. Mihalj Ivković.

– Lovranski dječji dan imat će i humanitarni karakter, a novac prikupljen od prodaje delicija lovranskih ugostitelja te dječjih uradaka, donirat će se Dječjem vrtiću Lovran za obnovu igrališta, poručili su organizatori, koji su ujedno iskoristili priliku i zahvalili se svim sponzorima (AP Metal, Futura trade, 2 MD, Restoran Štanger, Kvarner, Knezgrad, Bellavista, Lovranska vrata, Stari grad, Wine bar Loza te pizzeria Delfino i Lovranski pub).

dnd_lovran_2014_dan_opcine

Istog dana, s početkom u 19 sati, u hotelu Excelsior održati će se svečana sjednica Općinskog vijeća. Vikend u Lovranu (26. i 27. travnja) obilježiti će prvo izdanje Festivala vina koje će se održati u galeriji Laurus, a prema riječima organizatora, intencija je da ova manifestacija postane tradicionalna te da se održava na Dan općine. Uvertiru u subotnja događanja pripremiti će učenici osnovne glazbene škole Matko Brajša iz Raše, a koncert orkestra škole i nastup plesnog odjela zakazan je za 10 sati na trgu ispred Crkve sv. Jurja.

– Ovo je malo drugačiji festival vina, obzirom da smo nastojali spojiti umjetnost troje autora i finu kapljicu u prostoru galerije te stvoriti preduvjete za povezivanje ugostitelja s proizvođačima vina i autohtone hrane. Obzirom da se radi o međunarodnom sajmu, na kojem će uz hrvatske proizvođače svoja vina predstaviti i vinari iz Bosne i Hercegovine, ulaz u galeriju tijekom trajanja sajma naplaćivati će se 40 kuna. U cijenu ulaznice uključena je degustacija vina i autohtonih proizvoda te obrok sa šparugama u nekoliko ugostiteljskih objekata (Knezgrad, Bellavista, Lovranska vrata, Stari grad, Wine bar Loza), napomenuli su organizatori.

Posljednjeg dana obilježavanja Dana općine, u nedjelju, od 11 do 13 sati u centru Lovrana ‘pod marunom’ UHBDR Lovran pripremiti će u ‘veloj padeli’ jelo te počastiti građane i goste Lovrana.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!