Najavljen humanitarni koncert ”Zvuci otoka Paga“ @ Opatija

Arhiva: Zajednički nastup klapa i organizatora... @ Opatija

Arhiva: Zajednički nastup klapa i organizatora… @ Opatija

Udruga ”Veli škoj“ iz Zubovića s otoka Paga, zajedno s predstavnicima čitavog otoka, najavila je drugi po redu koncert ”Zvuci otoka Paga“, koji će se u Opatiji održati 27. studenog. Na prošlogodišnjem humanitarnom koncertu za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida u Rijeci, prikupljeno je oko 50 tisuća kuna, dok će se prihodi ove godine prikupljati za razvoj pedijatarske službe na otoku Pagu.

Opatija – Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji najavljen je humanitarni koncert ”Zvuci otoka Paga“, koji će se u petak 27. studenog održati u hotelu Adriatic u Opatiji s početkom u 20 sati, čiji je glavni cilj razvoj pedijatarske službe na otoku Pagu.

Udruga ”Veli škoj“ iz Zubovića s otoka Paga, zajedno s predstavnicima čitavog otoka, najavila je drugi po redu koncert ”Zvuci otoka Paga“, koji će se u Opatiji održati 27. studenog. Uvodnu riječ dao je Josip Kurilić ispred organizatora, Udruge „Veli škoj“, koji je na početku istaknuo kako je ovo još jedan od projekata kojim otok Pag pokazuje svoje jedinstvo.

– Održavanje koncerta u Opatiji pokazalo se već lani punim pogotkom, pošto Pažana ima puno u Rijeci i njenoj okolici, zbog čega će, i ovaj koncert biti jednako, ako ne i bolje, posjećen kao i onaj lani, koji je oduševio sve prisutne, istaknuo je Kurilić.

Sudionici tiskovne konferencije...

Sudionici tiskovne konferencije…

Izvođači su i ove godine pomno birani, pa će tako na koncertu nastupiti pjevačke snage s otoka Paga, ali i lokalne klape iz područja Rijeke i okolice – Klapa Peružini, Klapa Sol, Klapa Murtelice, Klapa Navalia, Klapa Kolanjke, Klapa Kolan, Klapa Luka, Klapa Hreljin, Klapa Kvarner te gost iznenađenja.

Od juga prema sjeveru otoka, projekt su najavili i predstavnici gradova i općina, pa je tako načelnik općine Povljana Ivo Pogorilić istaknuo kako ovaj projekt za zajednički cilj ima razvoj cijelog otoka u turističkom smjeru. Dario Grašo, dogradonačelnik grada Paga, ali i predstavnik klape Sol koja rado sudjeluje na ovom humanitarnom koncertu, istaknuo je kako ”škoj“ diše jedinstveno. Dokaz tome je i zajednički projekt, nova aplikacija koja će turistima omogućiti informacije o cijelom otoku i predstavljati Pag kao cjelinu.

– Hvala u ime svih Pažana i drago nam je da se povezala snaga, volja i entuzijazam da se ostvari ova predivna manifestacija. Otok Pag je uvijek bio vezan uz Rijeku. Bez obzira na županije kojima pripadamo, plovimo jedinstveno kao jedan brod. Ovo što promoviramo nije materijalno, to su trajne vrijednosti, naša tradicija i budućnost, dodao je Josip Zubović, načelnik općine Kolan.

Udruzi ”Veli škoj“ zahvalio je i gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo koji je istaknuo kako su različitosti čitavog otoka, poput dijalekta ili pejzaša, njegova velika prednost i unatoč tome što se na otoku nalaze dvije županije i dvije biskupije, postoje neraskidive veze. Zaključio je kako će otok i dalje ići zajedno, u cilju daljnjeg povezivanja.

– Sve te naše paške različitosti čine nas bogatijima i mnogo jačima, kroz turizam, kulturu, povezivanje turističkih zajednica i ostale aspekte. Suradnja kreće iz realne baze, ne politike, kroz rad i entuzijazam i profesionalaca i amatera, a ovo je najbolji dokaz, dodao je Dabo.
Zaključak konferenciji dao je Tomislav Zubović ističući kako su ljudi počeli živjeti s ovom idejom koja raste iz godine u godinu i sve više napreduje.

Na prošlogodišnjem humanitarnom koncertu za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida u Rijeci, prikupljeno je oko 50 tisuća kuna, dok će se prihodi ove godine prikupljati za razvoj pedijatarske službe na otoku Pagu.

Ulaznice po popularnoj cijeni od 80 kuna prodavati će se u foto ”Reviji“ (Užarska 28 – ispod katedrale Sv. Vida); Ri Ex_Libris (Riva Boduli 3b) i Festival Opatija, Zert bb.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!