Najavljen ”Lovranski dječji dan“ – Dva dana u znaku kreativnih mališana

lovranski_djecji_dan_najava_2016

Sudionici događanja su Društvo „Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran, Dječji vrtić Opatija – Lovran, Osnovna škola Viktora Cara Emina Lovran, Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran i Glazbena radionica „Armunika mojga kraja“ dr. art. Mihalj Ivkovića.

Lovran – Na jučerašnjoj konferenciji za tisak u vijećnici Općine Lovran predstavnice Društva „Naša djeca“ Opatija Sanja Škorić i Anja Turkalj te voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Općine Lovran Velinka Sušanj, u ime Koordinacijskog odbor akcije „Gradovi/općine prijatelji djece“ Općine Lovran najavile su tradicionalno događanje za djecu ”Lovranski dječji dan“ koje će se održati na trgu ispred crkve, u petak 22. travnja od 15 do 17:30 sati.

lovrasnki_djecji_dan_2016_plakat_01

Sudionici događanja su Društvo „Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran, Dječji vrtić Opatija – Lovran, Osnovna škola Viktora Cara Emina Lovran, Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran i Glazbena radionica „Armunika mojga kraja“ dr. art. Mihalj Ivkovića. Nakon nastupa mališana, prisutne će zabavljati mađioničar Stefano, a za glazbeni odabir bit će zadužen Dj Miro. Poznato lovransko događanje za djecu vodit će Mario Lipovšek Battifiaca. Lovranskom dječjem danu i ove su se godine pridružili lovranski ugostitelji koji će svoje specijalitete prodavati po simboličnim cijenama, uz Futuru Trade, Radnik d.o.o. i Komunalac – sponzore događanja.

Istoga dana, s početkom u 11 sati u vijećnici Općinskog vijeća Općine Lovran održat će se dodjeljivanje nagrada za najdječje djelo “… I dječja djela mogu promijeniti svijet“ čiji je cilj promocija solidarnosti i humanosti među djecom osnovnoškolskog uzrasta.

Uoči Lovranskog dječjeg dana 21. travnja s početkom u 12 sati pod nazivom „Slikom i riječju o Konvenciji UN-a o pravima djeteta“, najavljeno je otvorenje izložba dječjih radova prijavljenih na istoimeni likovno – literarni natječaj. Natječaj je raspisan u sklopu projekta „Zajedno za dječja prava“ uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a cilj mu je bio potaknuti djecu da slobodno, spontano i originalno izraze svoje mišljenje i znanje o najvažnijem svjetskom dokumentu za djecu – Konvenciji UN-a o pravima djeteta. Na natječaj je pristiglo stotinjak radova djece vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta s područja Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!