Najavljen novi Tjedan dobre dječje knjige: Posveta knjigama od kojih postajemo veći i jači

tjedan_dobre_djecje_knjige_gkr_2015 (2)

I ove je godine Tjedan ugodna mješavina zaigranih priča, knjižnih igara, razigranih autora (pisaca i ilustratora), kreativne književnosti i knjigoljupke kreativnosti, čitanja naglas i u sebi, čitanja na otvorenom i u zatvorenom, pisanja o knjizi i čitanju, preporuka dobrih knjiga dobrim prijateljima.

Rijeka – U šarenom i razigranom ambijentu Dječjeg odjela Stribor Gradske knjižnice Rijeka najavljen je program ovogodišnjeg Tjedna dobre dječje knjige (20. – 26. travanj), manifestacije koja ima prvenstveno jedan cilj – otkrivanje, predstavljanje i širenje kreativne energije koju stvaraju dobre dječje knjige. Program je najavila voditeljica projekta Verena Tibljaš, knjižničarka Gradske knjižnice Rijeka.

tjedan_dobre_djecje_knjige_gkr_2015 (1)

– Tjedan dobre dječje knjige zaigranih je 7 dana u godini kada svu svoju pažnju posvećujemo knjigama od kojih postajemo veći i jači, knjigama od kojih rastemo, izvana i iznutra. Posebno koristimo našu knjižničarsku privilegiju koja nam pruža uvid u svu domaću knjižnu produkciju – hrvatskih i svjetskih autora i naše kompetencije koje nam omogućuju da iz mnoštva izlučimo i preporučimo najbolje. Ponekad su to autori i naslovi koje su djeca i roditelji već prepoznali, ponekad na svjetlo izvlačimo bisere koji su do tog trena spavali u svojim zatvorenim školjkama. I jedni i drugi zaslužuju pohvalu i zahvalu, jer oni će danas odrediti neku novu djecu koja će sutra postati neki bolji ljudi. Tjedan dobre dječje knjige ponosno u rukama nosi tu Odgovornost i Čast. Neka dobra dječja knjiga nađe put do svakog tko je zaslužuje, zaključila je Tibljaš.

I ove je godine Tjedan ugodna mješavina zaigranih priča, knjižnih igara, razigranih autora (pisaca i ilustratora), kreativne književnosti i knjigoljupke kreativnosti, čitanja naglas i u sebi, čitanja na otvorenom i u zatvorenom, pisanja o knjizi i čitanju, preporuka dobrih knjiga dobrim prijateljima. Od svega pomalo i za svakog ponešto značajka je i ovog Tjedna dobre dječje knjige 2015. o čemu svjedoči bogati program koji možete provjeriti na ovom linku

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!