Najavljen program 28. KKL-a: Povratak čakavskim korijenima i mnoštvo događanja za sve ukuse

Program KKL-a započet će 28. lipnja u 20 sati svečanim otvorenjem na Trgu Matka Laginje uz prigodni nastup Muške klape Kastav koji će pratiti program iznenađenja pod vodstvom Dragice Stanić na kojem će publika moći uživati u večeri čakavske glazbe, proze i poezije.

Kastav – Zoran Predin, Nina Bardić, grupa S.A.R.S., Olivera Baljak, Branko Đurić Đuro, Los Cabaleros, Sandra Bagarić – samo su neka od poznatih imena koja će sljedećih mjeseci gostovati u „gradu na brege“, čiji je središnji kulturni program na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavljen javnosti. Kastafsko kulturno leto, u svom 28. izdanju donosi pregršt glazbenih i scenskih programa, radionica i izložbi, a svečano otvorenje zakazano je za petak, 28. lipnja.

– Ovo je tradicija koja i dalje živi, 28. KKL i s tolikim brojem izdanja rijetko koja manifestacija može se pohvaliti. Posebno mi je drago da iza svega stoji udruga koja je s vremenom prerasla u sustav i djeluje gotovo kao institucija, jer KKL je postao brend Kastva koji je visoko postavio letvicu kvalitete i s kojim se uspoređuju drugi festivali. Ovogodišnji moto „festival koji spaja“ osobito je dobro izabran jer smo u Kastafsko kulturno leto uvezali i niz drugih kulturnih programa koji se odvijaju u gradu, kao što je, primjerice, Festival gitare ili Jerry Ricks Blues Festival koji vjerujem da je kvalitetom programa i trajanjem među najboljima u Hrvatskoj, rekao je gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.

Predsjednica udruge Helena Ninković Budimlija kazala je kako ovogodišnji program festivala spaja i publiku sa zanimljivim događanjima, ali i povezuje brojne ljude iz Kastva koji žive i rade u ovom gradu te su postali dionicima programskih aktivnosti. Tako je istaknula Zorana Majstorovića koji će voditi radionicu gitare te Dragicu Stanić i Ninu Dukić koje predvode povratak KKL-a čakavskim korijenima, uz čak tri predstave na „domaćem zajike“ – čakavski mjuzikl „Kažin na 365“ Tajane Dukić, „Tiramola“ Mensura Puhovca te „Oštija“, a održat će se i književna večer „Miće i vele besedi“.

Budimlija je dodala kako će glazbeni program donijeti raznolikost stilova od popa i rocka, preko tradicionalne meksičke glazbe i operne glazbe do urbanih stilova reggea i hip-hopa ili house glazbe. Održat će se i radionica glume koju će voditi Olivera Baljak, a novo izdanje programa Ritam dvorišta ponovo će dovesti glazbu u „skrovite kutke“ diljem Kastva.

Administratorica KKL-a Linda Petrović istaknula je kako je misao vodilja pri slaganju ovogodišnjeg programa bila pokušati ugoditi ukusima širokog spektra publike, kakva posjećuje Kastafsko kulturno leto, prije svega kroz brojne programske pravce festivala.

Program KKL-a započet će 28. lipnja u 20 sati svečanim otvorenjem na Trgu Matka Laginje uz prigodni nastup Muške klape Kastav koji će pratiti program iznenađenja pod vodstvom Dragice Stanić na kojem će publika moći uživati u večeri čakavske glazbe, proze i poezije. Cjelokupni program 28. KKL-a potražite na stranicama manifestacije.

 

error: Content is protected !!