Najavljen program Bečkog tjedna – Veliko finale uz tradicionalni Bečki bal u Kvarneru

Bogat program Bečkog tjedna od 16. do 23. rujna, finale tradicionalni Bečki bal u Kvarneru 22. rujna

Opatija – Svečanim koncertom u Centru Gervais u nedjelju 16. rujna u 20 sati otvara se osmi po redu opatijski Bečki tjedan. Na koncertu će nastupiti Opatijski komorni Orkestar, s programom „Dvije bečke i jedna opatijska simfonija“. Ulaz na koncert je slobodan.

U srijedu, 19. rujna, će biti održana Dječja radionica „Beč za djecu“ od 18 sati u Remisens Premium Hotelu Palace Bellevue u organizaciji DND Opatija. Na programu su Bajkaonica, pričanje tradicionalnih priča, mala bečka kuharica na kojoj će najmlađi učiti kako pripremiti sacher tortu ili germknedle te tradicijske austrijske suvenire, rekla je tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija Sanja Škorić.

U umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u četvrtak, 20. rujna slijedi otvaranje izložbe radova mladih autora „Identities“ od 18,30 sati.

Petak 21. rujna donosi posebno bogat program. U hotelu Admiral će biti održan okrugli stol Agencije za europsku integraciju i gospodarski razvoj (AEI), pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Opatije. Tema će biti »Umjetnost, kulturna baština i turizam«, odnosno održivi razvoj i očuvanje povijesnih gradova, dok će ulogu moderatora preuzeti dr. Herbert Madejski, direktor »Društva za internacionalnu komunikaciju i informaciju«.

– Gostima iz Beča će biti predstavljeni Amerikanski vrtovi čija je prva faza završena te nam na temu kako prirodne ljepote staviti u funkciju turizma, u mnogome mogu pomoći austrijska iskustva, naglasio je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Navečer, na rasporedu je degustacija bečkih vina na terasi hotela Kvarner od 18 sati, dok će sat vremen kasnije biti održan koncert Hoh und Deutschmeister k.u.k. Wiener regimentskapelle IR4, na koji je ulaz slobodan.

Hotel Kvarner će ugostiti i humanitarnu modnu reviju u Organizaciji Lions kluba Opatija u petak od 20,00 sati. Sredstva prikupljena na reviji će biti usmjerena u nabavku defibrilatora za Centar Gervais te obuku 300-tinjak Opatijaca kako se tom spravom i koristiti kada je najpotrebnije, da bismo spasili nečiji život, naglasio je predsjednik Lions Cluba Opatija Damir Perman.

Subota 22. rujna rezervirana je za Koncert Puhačkog orkestra Hoh und Deutzschmeister k.u.k. Wiener regimentskapelle IR4 u parku Angiolina točno u podne. Veliko je finale Bečki bal u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner od 20,00 sati, na kojem će sudjelovati brojni uglednici iz Hrvatske, Austrije, SAD-a, Italije, Slovenije. Bal otvaraju orkestar Original Wiener Strauss Capelle i plesna škola Tanzkomitee iz Beča. Više od 200 Bečana dolazi u Opatiju u povodu bečkog tjedna te će kod nas boraviti 3 do 4 dana. Prodano je više od 300 ulaznica za Bečki bal, ostalo je još nešto slobodnih, pa sve zainteresirana molim da požure, istaknuo je koordinator programa Bečki tjedan i bal Andreas Madejski.

Za kraj dodajmo da će se u opatijskim Remisens Premium hotelima Kvarner, Palace Bellevue, Admiral i Kristal od 16. do 23. rujna nuditi posebna ponuda bečkih gastro delicija i slastica.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!