Najavljeno otvorenje Jaslic pul Šmogori, Božićni sajam i tradicionalno ‘Druženje građana povodom Badnjaka’

Dan kasnije, 22. prosinca, u centru Matulji građane očekuje Božićni eko sajam na kojem će izlagati ekološki certificirani izlagači pa će svi oni koji imaju namjeru darivati originalnim poklonima imati zanimljiv izbor. U sklopu sajma od 11 sati organizirano je i tradicionalno ‘Druženje građana’ ove godine uoči Badnjaka uz već tradicionalni bakalar, ribe i vino, rezimirala je Šebalj.

Druženje na Badnjak

Matulji – Ovog petka 21. prosinca, točno u 17 sati održat će se otvorenje Jaslic pul Šmogori uz prigodan program.

Kao i svake godine MO Šmogori poput pravih domaćina dočekat će goste i upaliti lampice na jaslicama koje se grade već cijeli tjedan i koje će i ove godine biti atrakcija posebno za najmlađe. Istoga dana u 18:00 sati pozivaju se zaljubljenici u umjetnost ali i svi oni koji traže neki umjetnički poklon za svoje najdraže u Likovnu poneštricu u kojoj će izložbu ”Piktocrtačka keramika“ otvoriti autor Bruno Paladin. Sat kasnije u 19 sati za najmlađe održat će se u Hangaru predstava Fantastične leteće knjige“ dramske radionice Foliot kada se svi mali posjetitelji koji imaju afinitet prema glumi mogu upisati u radionicu, najavila je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

Pinky and the Brain

Dan kasnije, 22. prosinca, u centru Matulji građane očekuje Božićni eko sajam na kojem će izlagati ekološki certificirani izlagači pa će svi oni koji imaju namjeru darivati originalnim poklonima imati zanimljiv izbor. U ponudi kako je najavljeno od strane Udruge Žmergo naći će se ekološki certificirani proizvodi – prerađevine od voća i povrća kao što su čajevi, pekmezi, džemovi, sokovi rakije, maslinova ulja, med i medni proizvodi integralna brašna, ali i eko proizvodi za čišćenje kućanstva s prirodnim mirisima lavande lovora pakirani u prigodnim kombinacijama za poklone.

– Sajam nudi i besplatno eko zamatanje božićnih poklona kako i degustaciju smoothie napitaka te niz art poklona poput nakita, keramike predmeta od naplavina i slično. Posjetitelji će moći uživati i u glazbenom programu Pinky and the Brain akustičnog dua u sastavu Eni Jurišić i Nike Zubović mladih glazbenica s našeg kraja čiji se glazbeni uspon u posljednje vrijeme učestalo prati preko malih ekrana. U sklopu sajma od 11 sati organizirano je i tradicionalno ‘Druženje građana’ ove godine uoči Badnjaka uz već tradicionalni bakalar, ribe i vino, rezimirala je Šebalj.

error: Content is protected !!