Nakon parkinga, sljedeća velika tema je otpad – Otvoreno savjetovanje, najavljene i tribine @ Opatija

…ilustracija…

Doprinos raspravi na temu otpada donijet će i javne tribine, koje su, čini se, postale popularan način komunikacije s građanima.

Opatija – Nakon parkinga, o kojem je rasprava „u punom jeku“, sljedeća velika tema koja će zaintrigirati opatijsku, ali i liburnijsku javnost, jest gospodarenje otpadom. Naime, nakon četiri održane tribine o parkingu, gradska je uprava odlučila ranije zatvoriti internetsko savjetovanje o ovoj temi (koje je trebalo trajati još 2 tjedna), kao najnoviji doprinos prilično zbunjujućoj situaciji za građane koja se mijenjala iz dana u dan. Prema objavi na gradskim službenim stranicama, temeljem komentara građana na tribinama i putem internetskog savjetovanja, izradit će se i tekst odluke o uvjetima parkiranja, koje bi trebalo u nekom trenutku donijeti Gradsko vijeće, ali nakon što tu ovlast preuzme od gradonačelnika. Umjesto kroz posebnu odluku o općim uvjetima parkiranja, ta bi se tematika trebala definirati zamjenama i dopunama Odluke o uređenju prometa na području Grada Opatije.

U međuvremenu, otvorena su internetska savjetovanja o dvije odluke povezane s novim sustavom gospodarenja otpadom, koji je omogućen nedavno usvojenim aktima na općinskim vijećima i opatijskom Gradskom vijeću.

Tako građani mogu dati svoj stav o nacrtu prijedloga Odluke mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje otpada odbačenog u okoliš i prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama odluke o komunalnom redu. Javno savjetovanje otvoreno je do 5. ožujka.

Doprinos raspravi na ovu temu donijet će i javne tribine, koje su, čini se, postale popularan način komunikacije s građanima. Stoga je najavljeno da će Komunalac započeti s održavanjem javnih tribina na kojima će građane upoznati s novinama u novom sustavu gospodarenja otpadom koji se uvodi u 2018. godini, te dati dodatna pojašnjenja i upute. Raspored i lokacije održavanja tribina bit će naknadno objavljen.

Davor Žic / PodUčukun.net

error: Content is protected !!