Nastavlja se koncertna sezona Festivala Kvarner @ Opatija

festival-kvarner…u utorak, 6. rujna, nastupit će Akademija Ossiach, pod ravnanjem maestra Martina Siegharta..
….na programu su djela Josepha Haydna i Antonina Dvoraka….

Opatija – Festival Kvarner nastavlja svoju koncertnu sezonu u utorak, 6. rujna 2011. u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji, gostovanjem Orkestra Akademije Ossiach, koji čine 55 mladih talentiranih europskih glazbenika vođenih članovima Bečke i Berlinske filharmonije. Orkestrom će dirigirati renomirani maestro Martin Sieghart.
Akademski orkestar u Ossiachu, osnovan je 2009. godine kao edukacijska inicijativa za najtalentiranije orkestralne glazbenike iz cijele Europe, pod vodstvom članova Bečke filharmonije. Valja istaknuti činjenicu da članovi Bečke filharmonije ne samo da vode i obrazuju mlade orkestralne glazbenike, već i sviraju zajedno sa svojim studentima u orkestru Akademije Ossiach. Da bi postali članovi Akademskog orkestra Ossiach, mladi glazbenici moraju proći strogi izborni postupak. Zadivljujuća glazbena kvaliteta orkestra, privlači stoga mnogobrojne poznate dirigente i soliste koji redovito surađuju sa mladim akademskim orkestrom.
Na programu će se naći ”Simfonija iznenađenja” Josepha Haydna i Simfonija broj 9. Antonina Dvoraka, a ulaznice se mogu rezervirati i kupiti online na www.festivalkvarner.com , u Turističkom informativnom centru u Opatiji (271 310), Generalturistu u Rijeci (214 590) i agenciji Newsound Matulji (0981894687) po cijeni od 70/90/110 kuna.

Liburnija.net: Orchesterakademie Ossiach s članovima Bečke filharmonije na prošlogodišnjem koncertu u Opatiji

Liburnija.net: Orchesterakademie Ossiach s članovima Bečke filharmonije na prošlogodišnjem koncertu u Opatiji


Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!