Nastupom Petra Čulića otvoren 22. Festival gitare, danas u goste dolaze Rujana Jeger i Slavenka Drakulić

…ilustracija…

Program ovogodišnjeg KKL-a nastavlja se danas, 10. srpnja, s početkom u 20 sati u Vikotovoj bačvariji kada organizatorima u goste dolaze Rujana Jeger i Slavenka Drakulić.

Kastav – Nastupom Petra Čulića sinoć je otvoren 22. Festival gitare koji se održava u sklopu 27. Kastafskog kulturnog leta.

Čulić je dvosatnim koncertom u inspirativnom ambijentu crkve sv. Jelene Križarice oduševio publiku te na najbolji način započeo program ovogodišnjeg Festivala na kojemu će, uz Petra Čulića, nastupiti još i Michael Langer zajedno sa Sabine Ramusch te Tinsagu Project koji će 27. kolovoza zatvoriti ovogodišnji program. U sklopu Festivala gitare jučer je započela i radionica sviranja gitare koja se, već tradicionalno, održava pod vodstvom Zorana Majstorovića, a trajat će do 13. srpnja kada će polaznici pod Gradskom ložom održati završni koncert.

Program ovogodišnjeg KKL-a nastavlja se danas, 10. srpnja, s početkom u 20 sati u Vikotovoj bačvariji kada organizatorima u goste dolaze Rujana Jeger i Slavenka Drakulić. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Slavenka Drakulić je hrvatska književnica i novinarka čije su knjige prevedene na mnoge strane jezike. Rođena je 1949. godine u Rijeci. Završila je studij komparativne književnosti i sociologije na zagrebačkom sveučilištu. Objavljuje novinarske tekstove u mnogim stranim novinama i magazinima. Na hrvatskom je jeziku objavila romane: Hologrami straha, Mramorna koža, Božanska glad, Kao da me nema, Frida ili o boli, Optužena, Dora i minotaur i MIleva Einstein, teorija tuge. U izdanju Profila objavljena su joj Sabrana djela u dva dijela. Živi u Hrvatskoj i Švedskoj. Rujana Jeger rođena je 1968. godine u Zagrebu. Završila je srednjoškolsko obrazovanje u Centru za obrazovanje za kulturu i umjetnost, smjer novinarstvo. Diplomirala je na arheologiji na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bila je kolumnistica časopisa kao što su Cosmopolitan, Elle, Stilist, Ženska posla, a objavljivala je i u stranim časopisima Amelia, Du i Die Bunte Zeitung. Trenutno piše za Storybook te je urednica online portala Pasji život, a usput se bavi i arheologijom domestikacije pasa. Njezin prvi roman Darkroom bio je veliki uspjeh objavljen u nekoliko hrvatskih izdavačkih kuća (Moderna vremena, Profil, Ljevak), a preveden je na njemački, poljski i slovenski. Rujana je također objavila tri zbirke eseja: Posve osobno, Opsjednuta i Hod po rubu, a sve je obilježeno izrazito zabavnim stilom, humorom i urbanom perspektivom.

N. C. / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!