Natječaj za sufinanciranje kamata na kredite poduzetnika @ Matulji

Natječaj je otvoren do 22. studenog, a na raspolaganju je 250 tisuća proračunskih kuna. Prednost imaju žene poduzetnice te mladi poduzetnici, do 30 godina starosti.

Matulji – Mala i srednja poduzeća čine okosnicu gospodarstva Općine Matulji te pokretačku snagu njegovog održivog razvoja. Prema podacima za 2011. godinu, na području Općine Matulji poslovalo je 743 poslovnih subjekata, od čega 311 obrtnika. Budući da se radi većinom o malim poslovnim subjektima koji posluju s ograničenim poslovnim resursima, prvenstveno financijskim te su suočeni sa sve većim pritiscima konkurencije kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima, svaka pomoć u poslovanju je dobrodošla. Tako razmišljaju u Općini Matulji, u kojoj su raspisali natječaj sufinanciranja kamata na kredite poduzetnicima s matuljskog područja, s posebnim naglaskom na mlade poduzetnike i žene poduzetnice.

Mala i srednja trgovačka društva, obrti te fizičke osobe u slobodnim zanimanjima mogu se na taj natječaj prijaviti do studenog, pod uvjetom da imaju prijavljeno prebivalište odnosno sjedište na području Općine Matulji, pozitivno su poslovali u prethodnoj godini, imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme te da su podmirili sve obveze prema Općini Matulji, Republici Hrvatskoj i zaposlenima.

Možda i najvažniji uvjet jest da su kandidati za ovu općinsku subvenciju korisnici investicijskog kredita kojeg ulažu na području Općine Matulji i koji je utrošen na kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme, odnosno modernizaciju poslovanja i očuvanje radnih mjesta te obrtna sredstva u funkciji investicije ili za unapređenje poslovanja.

Posebnu pogodnost imaju mladi poduzetnici, do 30 godina starosti i žene poduzetnice, koje će Općina dodatno sufinancirati s 20 posto sredstava. Ove godine predviđeno je u proračunu 250 tisuća kuna za ovu namjenu, a treba napomenuti da je tijekom protekle dvije godine interes poduzetnika rastao – 2010. godine podijeljeno je 202.000 kuna potpora, a u 2011. godini 232.000 kuna.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!