Nikica Pažin: Dujmić – najrastrošniji gradonačelnik @ Opatija

Liburnija.net: Predstavnici koalicije Akcije mladih, Liburnijske stranke i Primorsko - goranskog saveza @ Opatijski mul

Liburnija.net: Predstavnici koalicije Akcije mladih, Liburnijske stranke i Primorsko – goranskog saveza @ Opatijski mul

Oporba je zbrojila sve kredite koje je podigla aktualna gradska vlast u protekle četiri godine i došao do brojke veće od 200 milijuna kuna.

Opatija – Mi Opatijci ponosimo se uspjesima naših sportaša, studenata i poduzetnika i rado bi, kao i svi uostalom, htjeli imati sugrađane rekordere u raznim disciplinama. Ono čemu se nismo nadali je sa će naš gradonačelnik biti vlasnik jednog od najsramotnijih rekorda: najrastrošnijeg gradonačelnika u Hrvatskoj, kazali su predstavnici koalicije Liburnijske stranke, Akcije mladih i PGS-a na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, na kojoj su komentirali natpise Jutarnjeg lista o gradskoj proračunskoj rupi iz 2011. godine. Podsjetili su da prema navodima ”vodećeg poslovnog magazina u Hrvatskoj koji je proveo istraživanje temeljem službenih podataka Ministarstva financija prema kojima je Dujmić 2011. godine imao na raspolaganju 88,5 milijuna kuna, a potrošio je 111,3 milijuna kuna”.

– U vremenu kada cijela država štedi, kada zbog recesije i ušteda zaposlenici ostaju bez posla, kada se traži način za pažljivo trošenje svake kune, Dujmić se nekontrolirano razbacuje našim novcem. Novcem kojim su se mogle platiti subvencije, stipendije, dadilje, porodiljne naknade, izgraditi vrtić, urediti grad i mnoštvo tako potrebnih stvari, a on se ponaša poput pijanog milijardera, kazao je Pažin. On je zbrojio sve kredite koje je podigla aktualna gradska vlast u protekle četiri godine i došao do brojke veće od 200 milijuna kuna.

Liburnija.net: Nikica Pažin

Liburnija.net: Nikica Pažin

– Kredit za sportsku dvoranu iznosi 70 milijuna kuna na što treba dodati i kamate, što je skoro deset puta više od sportske dvorane u Balama. Sportska dvorana u Balama osim prestižnih nagrada i kapaciteta od 350 sjedećih mjesta, gradila se privatnim novcem, pa je rađena racionalno, a Dujmić sebi podiže spomenik i ostavlja nam rupu bez dna u kojoj će Opatijci plaćati sat najma i do 1.000 kuna. Jučer je naš vrli gradonačelnik potpisao još jedan kredit na 46 milijuna kuna za Dom umjetnosti, za koji će nam samo na kamate otići dodatnih 20 milijuna kuna. Nismo protiv Doma umjetnosti i svih drugih projekata, ali pitanje je gdje li je samo kraj tom nekontroliranom i bahatom razbacivanju našeg novca? Preseljenje Komunalca je koštalo dodatnih 20 milijuna kuna, iako se zna da su vlasnici Komunalca i Matulji, Lovran, Mošćenička Draga. Zašto bi građani Opatije otplaćivali kredit za nešto čega nisu vlasnici? Kada sve to zbrojimo, dodamo procjenjenu vrijednost zemljišta dvorane iznos se penje na oko 200 milijuna kuna! Zar će naši unuci morati vraćati kredite koje je dizao Dujmić da si gradi palače od oniksa, upitao je Pažin, ustvrdivši da se uza sve to i rasprodalo gradske imovine u vrijednosti od 25 milijuna kuna.

Oporba je primjetila da Dujmić drugačije standarde ima kada raspolaže vlastitim novcem.

– Tragikomično je da su jedne dnevne novine u kolovozu 2012. godine Dujmića svrstale na sam vrh top liste najbogatijih političara u Hrvatskoj. Na visoko 7 mjesto. Svoju imovinu je godinama marljivo povećavao i ona iznosi preko 22 milijuna kuna. Sa svojim je novcem brižan, racionalan i oprezan, a naš novac i naših unuka razbacuje bez imalo obzira. Gradonačelnik treba s povjerenom mu imovinom postupati manirima dobrog gospodara. Zajednica i dobrobit građana mu moraju biti na prvom mjestu. Razvoj, otvaranje novih radnih mjesta, punjenje gradske blagajne, a tek onda trošenje, zaključio je Pažin.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!