Novo lice na čelu HDZ-a Matulji – Iva Letina izabrana za čelnicu općinske ogranizacije

Novo lice na čelu HDZ-a Matulji – Iva Letina izabrana za čelnicu općinske ogranizacije

Iva Letina

Letina je najavila nastavak vođenja konstruktivne oporbene  politike, a posebno se osvrnula na problematiku divljih deponija koji su preplavili Općinu Matulji.

Matulji – Iva Letina izabrana je za novu predsjednicu Općinske organizacije HDZ-a Matulji na prijevremenim izborima održanima početkom ovog tjedna, a na toj je poziciji naslijedila dosadašnjeg predsjednika Vedrana Grgurića koji je podnio ostavku, ali nastavlja aktivno raditi u stranci.

Letina je najavila nastavak vođenja konstruktivne oporbene  politike, a posebno se osvrnula na problematiku divljih deponija koji su preplavili Općinu Matulji.

– Projekt koji je trebao donijeti poboljšanje uvjeta života našim sugrađanima, a koji je teoretski dobro zamišljen već u početnoj fazi realizacije se pokazao kao pretežak zadatak za vladajuću koaliciju. U takve projekte se ne ulazi nespremno. Sa fazom predpripreme i pripreme se trebalo krenuti puno ranije.  Naš stav je da se u ovaj projekt trebalo odavno uključiti, ali postepeno. Pripremiti ljude, educirati na vrijeme, proći fazu prilagodbe, pobrinuti se za sve potrebno da projekt postupno uđe u primjenu, opskrbiti projektne resurse za korištenje, kazala je Letina u svom prvom nastupu.

Dodala je kako je prije svega trebalo nabaviti kante za razvrstavanje otpada, a tek na kraju podijeliti vreće za smeće.

– Ljudi su ogorčeni, a prijetnje kaznama su nešto najgore što našim sumještanima treba u trenutku kada su nam nametnuta nova poskupljenja. Edukacije po mjesnim odborima slijede nakon što nas kazne jer nismo educirani, pa to su apsurdi koje si jedan načelnik i njegovi suradnici ne bi smjeli dopustiti. Loša i rijetka organizacija skupljanja otpada jednom tjedno dovodi ljude u situaciju da ne znaju kamo bi sa svojim otpadom pa umjesto čistog i lijepog okoliša imamo naše ceste i šume zatrpane smećem. To sigurno nije ono što mještani Matulja žele. Nažalost, zbog loše organizacije i nikakve educiranosti, mi postajemo problem ne samo sebi, nego i susjednim općinama i gradovima. Nabavka kanti za razvrstavanje koje su prvobitno bile obećane do kraja ove godine prolongirana je do svibnja 2019. što je kao i sve ostalo vrlo upitno. Primjerice, pitamo se zašto se postojeći kontejneri nisu mogli prenamjeniti oznakama i zadržati kao privremeno rješenje do nabavke novih?  Ovo je doista postao problem koji nadilazi bilo kakva politička prepucavanja i zahtjeva ozbiljnost i promptnost u riješavanju jer prerasta u ozbiljnu krizu. Apeliramo na Općinske vlasti i suradnike u ovom projektu da  preuzmu odgovornost, poslušaju glas naroda i ozbiljno pristupe riješavanju ovog problema, kazala je nova čelnica matuljskog HDZ-a.

 

error: Content is protected !!