Novogodišnji kup Ičići okupio 48 natjecatelja iz 12 sportskih udruga @ Opatija

NAJMLAĐA NATJECATELJICA SAMANTA PAULIN 2013. GODIŠTE

Kup je održan pod pokroviteljstvom Grada Opatija i uz pomoć Turističke zajednice Ičići, a organizator je bio ŠRK Ičići u sklopu svoje “Male škole ribolova”. Lovilo se, kao i svake godine dosad, s obalnog puta između mjesta Ičići i Ike.

Ičići – Novogodišnji kup Ičići 2017. za juniore u ekipnom i pojedinačnom ribolovu štapom s obale okupio je proteklog vikenda 48 natjecatelja iz 12 udruga koje su bile sudionici finala Državnog prvenstva u kategoriji U16.

Kup je održan pod pokroviteljstvom Grada Opatija i uz pomoć Turističke zajednice Ičići, a organizator je bio ŠRK Ičići u sklopu svoje “Male škole ribolova”. Lovilo se, kao i svake godine dosad, s obalnog puta između mjesta Ičići i Ike.

– O kvaliteti natjecanja govori i nazočnost više finalista završnog natjecanja Državnog prvenstva za 2017. godinu među kojima su bila i dva reprezentativca. Natjecatelji su podijeljeni u dvije kategorije do 12 i do 16 godina. Ekipu su sačinjavali dva takmičara do 12 godina i dva takmičara do 16 godina. Vrijeme tijekom natjecanja bilo je poluoblačno bez padavina i vjetra, a more mirno. Ulov je ove godine bio skroman, dok je manifestacija uspjela u potpunosti, kazao je predsjednik kluba Dušan Benko.

U kategoriji do 12 godina prvo mjesto osvojio je Erik Todorović iz ŠRK Zubatac Poreč, drugo Luka Mitrović iz ŠRK Ičići, a treći je bio Filip Butković, također iz porečkog ŠRK Zubatac. Kod starije kategorije, do 16 godina, prvo i drugo mjesto osvojili su članovi ŠRD Kantrida Luka Hajdaraj i Teo Hajdaraj, a na treće mjesto plasirao se Filip Burazer iz ŠRK Ičići.

Ekipno prvo mjesto i prelazni trofej osvojio je ŠRD Zubatac Poreč čiju su ekipu činili Filip Butković, Erik Todorović, Gregori Udovičić i Igor Dudaš, drugo mjesto kombinacija ŠRD Kantrida u sastavu Meri Naglić, Ivan Mavrinac, Teo Hajdaraj i Luka Hajdaraj, a treće domaćin, ŠRK Ičići, u čijim su redovima bili Luka Burazer, Filip Burazer, Iria Galić te Petar Pobar.

Priznanje za najveću ribu, cipla od 206 grama, dobio je Gregori Udovičić, najbolje plasirana djevojka bila je Veronika Kirinčić iz ŠRD Vela sten Čižići, a najmlađa sudionica bila je članica ŠRK Ičići Samanta Paulin, 2013. godište.

– Posebnost natjecanja je priznanje za najviše žive ribe vraćeno u more koji je osvojio Erik Todorović iz ŠRD Zubatac Poreč vrativši u more 9 živih riba na kraju natjecanja. Ulovljeno je 6,25 kilograma ribe ili 190 primjeraka, od čega je 103 vraćeno u more. Svi učesnici dobili su na poklon čokolade, kalendare za 2018. godinu i priznanje za učešće. Nakon lova, vaganja i proglašenja rezultata učesnike sa pratnjom ugostili smo u restoranu „Kod Ive“ u Ičićima na ručku i zajedničkom druženju kojemu su nazočili predstavnici Sportskog saveza Grada Opatija, kazao je Benko.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!