Objavljen javni poziv – Krenule izdašne mjere poticanja zapošljavanja i trgovine u zaleđu @ Opatija

…ilustracija…

Radi se o mjerema koje je nedavno usvojilo Gradsko vijeće, a prema kojima svaki poslodavac koji zaposli Opatijca može iz proračuna dobiti do 47 tisuća kuna poticaja, odnosno do 63 tisuće kuna ukoliko zaposli osobu s invaliditetom.

Opatija – Poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici s područja Opatije – ali i svi oni koji će to tek postati – mogu iskoristiti izdašne mjere poticanja zapošljavanja i organizacije djelatnosti trgovine u zaleđu. Radi se o mjerema koje je nedavno usvojilo Gradsko vijeće, a prema kojima svaki poslodavac koji zaposli Opatijca može iz proračuna dobiti do 47 tisuća kuna poticaja, odnosno do 63 tisuće kuna ukoliko zaposli osobu s invaliditetom.

Povećani su i poticaji za otvaranje obrta i slobodnih zanimanja, pa će tako novi obrtnici i slobodna zanimanja dobiti jednokratni poticaj od 10 tisuća kuna te 12 mjesečnih poticaja od 2.000 kuna. Za otvaranje OPG-a predviđen je jednokratni poticaj u iznosu od 6 tisuća kuna te 12 mjesečnih poticaja u iznosu od tisuću kuna ako je podnositelj zahtjeva upisan u registar obveznika poreza na dohodak. Novost kod ove mjere jest da korisnik poticaja može istovremeno biti u radnom odnosu kod drugog poslodavca kao i u mirovini.

Novina je i uvođenje poticaja rada trgovinama na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima te ugostiteljskim djelatnostima koje se odvijaju u sklopu sportskih objekata i društvenih domova. Kreiranje ove mjere motivirano je dominantno namjerom da se olakša funkcioniranje svakodnevnog života građana, od kojih mnogi žive u zaleđu Opatije.

Više informacija o svim oblicima potpora dostupno je u tekstu javnog poziva na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!