'Objektivno i istinito' – uz posljednji pozdrav

opatijadanas… sjećate li se početka recitala, Babo Atif, grupe Zabranjeno pušenje… Pamtim to kao da je bilo danas… Opatijadanas.com
Opatija – Došao je tiho. Najavio ga je mali reklamni oglas, 5 x 20 centimetara, onako postavljen u dnu stranice jednih dnevnih novina – kao da je slutio svoj život na dnu posjećenosti i značaja internetskog bespuća. A tako lijepo je pozivao da ga se dođe posjetiti. Objektivno i istinito – www.opatijadanas.com!
I svi su se oglušili. Nikad nije igrao ni drugu ligu, uvijek je bio onaj, tamo, neki. ‘Mali Portal’.
Kad god ga se je spominjalo, uvijek je bio primjer za zbijanje šala i pošalica. Kao jedinica za zafrkanciju. Čak je pokušao i s anketom, prognozom vremena i tečajem stranih valuta. No, svi su se oglušili. I taman kad je trebao zasjati u punom sjaju i objaviti svijetu svoju misiju on je nestao. I to bučno.
Sad za njegov odlazak, znaju svi. Razni mediji prenose njegov odlazak, kako oni ‘stari’, tako i oni ‘moderni’ – novine, radija, televizije i kolege portali. I sad kad ga nema – svi žale za njim. Pokušavaju ga iščupati preko Googla, a tražene su i njegove slike. No, portal se ne da. I tek sad počinje opravdavati smisao svog kratkog postojanja.
Podiže prašinu na svakoj opatijskoj kavi, unosi nemir među fanove i kao duh pokušava ispisati ‘nule i jedinice’ po fasadama grada kojeg je toliko volio. Većina ih se kune da su ga baš oni, prvi, posjetili – i preporučili frendu, a neki se okupljaju i bdiju nad njim, uz otavić – ‘na ture za pokojnega…’
U znak solidarnosti i neprepoznatih vrijednosti, njemu u čast objavljujemo i prvu osmrtnicu na online magazinu www.liburnija.net, koju su nam poslali – Sretni građani Opatije.
Urbana legenda je stvorena, za prenošenje s koljena na koljeno, a ona se zove Opatijadanas.com!

Liburnija.net: Osmrtnica za misteriozni portal opatijadanas.com koju smo primili na mail!

Liburnija.net: Osmrtnica za misteriozni portal opatijadanas.com koju smo primili na mail!


…da slučajno, ne bude zabune…
Ova priča napisana je isključivo o Portalu (kojeg sam u svojoj mašti pretvorio u živo biće), koji je bio postavljen na adresu, www.opatijadanas.com – u slučaju da se ipak pojavi autor i vlasnik spomenutog Internet portala!
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!