Obrazloženje o korištenju službenog auta: Gradonačelnik je bio pozvan na koncert @ Opatija

grad_opt_2012

Istina je da je komunalni redar preuzeo vozilo kojim su se vratili pročelnici i da se vratio u Zagreb po gradonačelnika te poveo suprugu gradonačelnika, stoji u priopćenju u kojem se ističe i kako u činjenici da je u službenom automobilu bila supruga gradonačelnika nema nezakonitosti, niti je to skandalozno kako se sada želi prikazati.

Opatija – Razlog zbog kojeg je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić prije tjedan dana komunalnog redara poslao na ”dvostruki put” od Opatije do Zagreba jest kako bi gradonačelnik i njegova supruga mogli prisustvovati koncertu u organizaciji Zagrebačke banke. Objašnjenje je to predstavljeno u anonimnom priopćenju objavljenom na službenim stranicama Grada Opatije, koje je potpisano tek sa ”Ured Grada Opatije” i u kojem taj ured tvrdi da je čitava priča oko nezakonitog korištenja službenog automobila kojim se koristi gradonačelnik nametnuta s ciljem diskreditiranja gradonačelnika kako bi ga se zaustavilo u razvojnim projektima od interesa za Grad.

Međutim, usprkos toj tvrdnji, ured je u priopćenju naveo upravo ono što je i dosad bilo poznato javnosti i što je i bilo tema rasprave na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća, pa umjesto opovrgavanja ”afere” zapravo samo služi ”popunjavanju” dosad nepoznatih detalja.

– Istina je da je gradonačelnik Ivo Dujmić bio 27. svibnja na službenom putu u Zagrebu. Osim što je gradonačelnik u jutarnjim satima, uz pročelnike Danijela Jermana i Helenu Masarić, bio na prezentaciji riječke kandidature, održani su tijekom dana i drugi poslovni sastanci. Nakon održanih sastanaka pročelnici su se vratili u Opatiju u 17 sati, a gradonačelnik je ostao u Zagrebu, jer je imao poziv Zagrebačke banke da zajedno sa suprugom prisustvuje koncertu solista Arena di Verona održanom u večernjim satima u muzeju Mimara, organizator kojeg je bila Zagrebačka banka i UniCredit Grupa. Istina je da je komunalni redar preuzeo vozilo kojim su se vratili pročelnici i da se vratio u Zagreb po gradonačelnika te poveo suprugu gradonačelnika, stoji u priopćenju u kojem se ističe i kako u činjenici da je u službenom automobilu bila supruga gradonačelnika nema nezakonitosti, niti je to skandalozno kako se sada želi prikazati.

Priopćenje dalje nabraja različite marke automobila u voznom parku Grada Opatije, te naglašava kako se na put u Zagreb išlo službenim automobilom gradonačelnika kako bi se ”osiguralo normalno funkcioniranje gradskih službi”. Nije jasno je li u normalno funkcioniranje gradskih službi uključen i prijevoz osoba na međugradskim relacijama, ali očito je da je za komunalno redarstvo važnije da imaju na raspolaganju vozila nego komunalne redare.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!