Održan seminar Norveškog rukometnog saveza @ Opatija

norveska_delegacija_rukomet_opatija

S ovim su seminarom započeli pripreme za organizaciju EU prvenstva u rukometu 2020. kojemu će biti domaćini. Opatija, a naročito nova sportska dvorana, vrlo im se svidjela te su najavili već sljedećeg ljeta dolazak na pripreme s mlađim uzrastima.

Opatija – Šesnaest članova Regionalnog norveškog rukometnog saveza (NHFRM) boravilo je od 12. do 16. listopada u Opatiji, gdje su održali svoj redovni godišnji seminar. Seminari se održavaju na raznim lokacijama diljem Europe, a nakon Londona, Berlina i Norveške, ove su godine, na preporuku nekadašnjeg hrvatskog, a danas norveškog poznatog trenera i našeg sugrađanina Željka Tomca, odabrali Opatiju.

Radionice su imali u GH ”4 opatijska cvijeta“, a u slobodno vrijeme razgledali su Opatiju i okolicu. S ovim su seminarom započeli pripreme za organizaciju EU prvenstva u rukometu 2020. kojemu će biti domaćini. Opatija, a naročito nova sportska dvorana, vrlo im se svidjela te su najavili već sljedećeg ljeta dolazak na pripreme s mlađim uzrastima.

– U Opatiji sam bila nekoliko puta na poziv našeg kolege Željka Tomca i uvijek mi je ovdje bilo prekrasno. Kada smo počeli razgovarati o Opatiji kao mjestu održavanja godišnjeg seminara, vrlo lako smo se složili da je to odlična destinacija. Naš je seminar i jedna vrsta team buildinga, jer kroz radionice poboljšavamo komunikaciju među našim djelatnicima, jačamo timski duh, kreativno rješavamo probleme i stvaramo dobro povezan i koordiniran tim koji će kao takav biti i uspješniji u svakodnevnom radu. Norveški rukometni savez sastoji se od šest regionalnih saveza, u kojima djeluju razni sportski odjeli poput odjela sudaca, trenera, marketinga, a u Opatiju je stiglo 16 članova Regionalnog rukometnog saveza sjever. Moram istaknuti da je Opatija odlična, mogla bih čak reći idealna za ovakve seminare – dobar smještaj i hoteli, prikladne dvorane i sale za sastanke i radionice, parkovi i šetališta, naročito Lungomare, fitness, blizina mora, a tu je i nova sportska dvorana, kazala je Gro Eide, voditeljica seminara, koja osim što radi za rukometni savez Norveške, radi i za njihov skijaški savez.

Inger Johanne Bakke voditeljica je stručnog usavršavanja Regionalnog saveza te trenerica mlađih uzrasta.

– Prvi put sam u Opatiji i moram priznati da sam oduševljena prirodom, gradom, a naročito ljudima koji su vrlo susretljivi i ljubazni te uvijek spremni pomoći. Vrlo mi se sviđa vaš grad i namjeravam već sljedećeg ljeta doći ovdje na pripreme s rukometašima rođenim 1999. godine, koje treniram. Na takva putovanja uz djecu i trenere, obično idu i roditelji te sam sigurna da će se našim Norvežanima Opatija jako svidjeti, najavila je Inger Johanne Bakke.

Poznati međunarodni rukometi sudac Svein Olav Oie stari je prijatelj Hrvatske i Opatije, sudio je mnogobrojne utakmice u Zagrebu te one hrvatske reprezentacije. U Opatiju dolazi od 2008. godine i uvijek se rado vraća. Danas obavlja funkciju predsjednika uprave Regionalnog rukometnog saveza Norveške te je često delegat natjecanja najviših rangova.

– Razveselio me prijedlog da ovdje održimo naš godišnji seminar i Opatija se pokazala kao odlična destinacija za to. Trondheim, grad iz kojeg dolazimo, nominiran je za jednog od domaćina Europskog prvenstva u rukometu 2020. godine te smo na ovom našem seminaru započeli prve dogovore oko organizacije. Jako nam je lijepo u Opatiji, bili smo na izletu brodom, razgledali grad i okolicu, a naročito nam se svidjela vaša hrana, toliko drugačija od one na koju smo navikli u Norveškoj, kazao je Svein Olav Oie.

Kristina Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!