Održana svečana dodjelja priznanja – Antonio Bačić i Adriana Ross najuspješniji sportaši @ Kastav

…ilustracija…

Tako je svečana dodjela nagrada, održana u četvrtak navečer, protekla u znaku borilačkih sportova, jer Bačić je član Brazilian Jiu Jitsu kluba Kastav čiji je trener Tomislav Notizberg dobio priznanje za najuspješnijeg sportskog djelatnika, a Ross članica Karate kluba Kastav koji je proglašen najboljim kolektivom.

Kastav – Antonio Bačić, član Brazilian Jiu Jitsu kluba Kastav i Adriana Ross, članica Karate kluba Kastav proglašeni su najuspješnijim sportašima Grada Kastva u 2017. godini. Tako je svečana dodjela nagrada, održana u četvrtak navečer, protekla u znaku borilačkih sportova, u kojima su se kastavski sportaši okitili uistinu vrijednom niskom priznanja – Bačić je osvojio srebro na Prvenstvu Hrvatske u grapplingu, 2. mjesto na Mediterranean Jiu Jitsu Challengeu Kastva, također 2. mjesto na Jiu Jitsu Challengeu u Varaždinu i 5. mjesto na Croatia Openu u Zagrebu, dok je Ross sa 13 godina dominirala svojom kategorijom, osvojivši na natjecanjima čak 15 zlatnih, 5 srebrnih i 4 brončane medalje.

Karate klub Kastav može se pohvaliti još jednim uspješni članom, jer 11-godišnji Fran Host zaslužio je priznanje za najuspješnijeg mladog sportaša svojim radom u prošloj godini u kojoj je osvojio 8 zlatnih, 6 srebrnih i 5 brončanih medalja. Titulu najuspješnije mlade sportašice ponijela je Nina Valetić, rođena 2004. godine, članica Odbojkaškog kluba Kastav koja je izabrana među deset najboljih igračica, a samim tim i u selekciju PGŽ-a, a njezin se klub nalazi na 1. mjestu prvenstva PGŽ-a u maloj odbojci.

Priznanje je zaslužio i sam kastavski karate klub, koji je proglašen najuspješnijim sportskim klubom, dok i Jiu Jitsu klub Kastav ima još razloga za slavlje, jer je glavni trener Tomislav Notizberg dobio priznanje za najuspješnijeg sportskog djelatnika.

Nagradu za dugogodišnjeg sportskog djelatnika zaslužio je Viktor Grbac, član Autosportskog kluba Kastavac, koji se automobilizmom počeo baviti 1991. godine, ostvarivši zapažene rezultate, među kojima je deset titula državnog prvaka u disciplini autocross, dvije nagrade „zlatna kaciga“, titula prvaka Centralnoeuropske zone u kojoj se natječu najbolji vozači iz sedam europskih zemalja, kao i dvije nagrade Grada Kastva za sportaša godine.

Dok je Grbac najavio kraj karijere, priznanja su dodijeljena i onima koji tek dolaze na scenu, pa su tako priznanja darovitim sportašima te posebna priznanja Odbora za sport i tjelesnu kulturu Grada Kastva dodijeljena Dinu Samaržiji, Jakovu Šimetiću, Noi Burburanu, Gabrijelu Burburanu i Kristianu Vekiću.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!