Opatijskim rukometašicama zlato u Kašteliru

rk_liburnija_kastelir (1)

Najboljom golmanicom turnira proglašena je Opatijka Luana Zdrinšćak, a u najbolju petorku izabrane su i opatijske rukometašice Ema Mihalić i Tia Dizdarević.

Opatija – U Kašteliru je 17. studenog održan peti po redu turnir u mini rukometu za djevojčice godišta 2004. i 2003. i mlađe. Nastupilo je dvadeset ekipa iz Istre, Primorja i Karlovca.

rk_liburnija_kastelir (2)

Male rukometašice RK “Liburnija Opatija” u kategoriji 2003. godišta osvojile su prvo mjesto i zlatne medalje. U grupnom dijelu natjecanja pobijedile su ekipe Mladosti, Ogulina, Poreča, Rovinja i Arene. U polufinalu su ponovno bile bolje od domaćina RK “Mladost Kaštelir”, a u finalu su nakon izvođenja sedmeraca pobijedile rukometašice iz Poreča, koje trenutne nose titulu prvakinja Hrvatske. Najboljom golmanicom turnira proglašena je Opatijka Luana Zdrinšćak, a u najbolju petorku izabrane su i opatijske rukometašice Ema Mihalić i Tia Dizdarević.

Za ekipu su nastupile Luana Zdrinšćak, Ema Mihalić, Tia Dizdarević, Vanesa Jurišić, Ines Milinović, Andrea Turković, Vanesa Janković i Tara Tomić pod vodstvom trenera Marina Pleše.

U kategoriji 2004. godišta, ekipa RK “Liburnija Opatija” osvojila je šesto mjesto u konkurenciji 14 ekipa. Grupno su natjecanje opatijske rukometašice prošle bez većih problema, svladavši Poreč 1, Buzet 1, Buje 2, a izgubile su u četvrtfinalu od ekipe Omišlja nakon izvođenja sedmeraca. Za peto mjesto igrale su s ekipom Buzeta, gdje su Buzećanke pobijedile nakon izvođenja sedmeraca.

Za ekipu su igrale Andrea Jergović, Dorotea Babić, Ana Krištić, Lara Viskić, Sandra Patuh, Marijana Patuh, Lana Zdrinšćak, Enia Starčić, Lucija Škalamera, Nika Horvatinčić i Martina Vidović, pod vodstvom trenerica Stefani Stakorić i Višnje Hrmić.

rk_liburnija_kastelir (3)

K. Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!