Opatijskim sportskim kolektivima raspodijeljeno gotovo četiri milijuna kuna

Na skupštini je predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Fernando Kirigin najavio i obilježavanje 20. obljetnice od osnutka SSGO-a koje će biti obilježeno krajem godine.

Opatija – Gotovo četiri milijuna kuna iznosit će ovogodišnji budžet za sportske klubove i manifestacije, potvrdili su prekjučer na skupštini sportskog saveza predstavnici opatijskih sportskih kolektiva.

Za redovan rad sportskog saveza osigurano je 343.600 kuna, za redovan rad sportskih klubova nešto više od dva milijuna kuna, dok je za zdravstvenu zaštitu izdvojeno 130 tisuća kuna. Za sportske aktivnosti osoba s invaliditetom osigurano je 13 tisuća, a za rekreativne aktivnosti građana 35 tisuća. Vrhunski sportaši mogu računati na 210 tisuća, 100 tisuća kuna budžet je za opremu sportskim klubovima, 50 tisuća otpada na stručni rad u sportu i školovanje trenera.

Za sportske manifestacije izdvojit će se 780 tisuća kuna, od čega pola milijuna otpada na manifestacije koje su prijavljene putem javnog poziva. Najviše sredstava, 130 tisuća kuna, dodijeljeno je za organizaciju ITF Tour teniskog turnira, 100 tisuća kuna osigurano je za stolnoteniski turnir Milenij Opatija Open, 70 tisuća dijeljeno je AK Opatija za organizaciju rallya, 60 tisuća kuna osigurano je AK Opatija motorsport za organizaciju utrke Formula driver Intercars Učka 2018., Klub odbojke na pijesku dobit će 56 tisuća kuna, a Bridge klub 50 tisuća kuna, dok će Jedriličarski klub Opatija imati na raspolaganju 48 tisuća kuna.

Na skupštini je predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Fernando Kirigin najavio i obilježavanje 20. obljetnice od osnutka SSGO-a koje će biti obilježeno krajem godine. Također, upražnjeno mjesto u izvršnom odboru ostavkom Franje Dobrile upotpunio je Igor Puž iz AK Opatija Motorsport.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!