Ove nedjelje besplatan pregled autosjedalica @ Preluk

djeca_u_automobilu_roda_preluk

U Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10% do 20%, a to je brojka koju volonterke i volonteri RODE ovakvim pregledima nastoje povećati.

Preluk – Članovi Udruge Roda ove nedjelje u Stanici za tehnički pregled Autokluba Rijeka (Preluk 10) od 14 do 16 sati vršiti će besplatan pregled autosjedalica.

– Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru za do 70%, a rizik ozbiljne ozljede za do više od 90% no samo ako se pravilno koriste. U Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10% do 20%, a to je brojka koju volonterke i volonteri RODE ovakvim pregledima nastoje povećati. Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, RODA moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete, poručili su iz udruge Roda.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!