Ove nedjelje na rasporedu je 1. Velika nagrada Kvarnera @ Grobnik

Arhiva

Arhiva

Pozivamo sve ljubitelje moto sporta da dođu na ovu premijernu utrku supermota u našem kraju koja se boduje za Državno i Alpe Adria prvenstvo. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan, istaknuli su organizatori iz Motocross kluba “Kvarner -Matulji”.

Matulji – Motocross klub “Kvarner – Matulji” organizator je posljednje utrke sezone za prvenstvo Hrvatske te Alpe Adria Kupa u supermotu i skuterima. Utrka se održava 09. studenog u sklopu Grobnik Track day-a na parkiralištu automotodroma Grobnik, a 30% staze sa skokovima na zemljanom djelu nalazit će se uz samo parkiralište. Na utrci će nastupiti svi vozači Državnog Prvenstva te o vozači iz Slovenije, Italije i drugih zemalja.

motocross_klub_kvarner

Tehnički pregled i verifikacija na rasporedu je od 07:30 do 08,30 sati, treninzi i kvalifikacije startaju u 9 sati. Utrke po klasama predviđene su os 12:30 do 16 sati, a svečano proglašenje zakazano je za 16:30 sati.

Motocross klub osnovan je 2006 godine u Matuljima te za njega nastupaju vozači u svim off road disciplnama: motocross, enduro, supermoto i u moto rallyu. Prije posljednje utrke prvenstva Hrvatske u supermotu matuljski klub je ekipno vodeći ispred prošlogodišnjeg ekipnog pobjednika kluba “Istra Poreč”. Pojedinačno u klasama S1 i SOPEN posljednja utrka odlučit će o Državnim Prvacima. Luka Matušić i Saša Matušić svako u svojoj klasi sa pravom računaju za najvišu poziciju pobjedničkog postolja. Od ostalih vozača kluba Dragan Mudrinić zauzima odličnu treću poziciji klase S OPEN, Ivan Saganić 5 poziciju, Sebastijan Gržetić 11 poziciju i Mario Batistić 12. poziciju.

supermoto_preluk

– Na našem području Supermoto sportu potrebna je promocija, a želja nam je da šira javnost upozna draž ovog sporta te se na siguran način natječu na utrkama i na taj način odmaknu od opasnih prometnica. Time smo se rukovodili kada smo 2012. godine organizirali prvu pozivnu Supermoto utrku u našem kraju na kartodromu Preluk. Sada smo napravili korak više i organizatori smo utrke supermota za Državno prvenstvo te Alpe Adria kup te Državno prvenstvo u skuterima na parkiralištu automotodroma Grobnik. Pozivamo sve ljubitelje moto sporta da dođu na ovu premijernu utrku supermota u našem kraju koja se boduje za Državno i Alpe Adria prvenstvo. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan, istaknuli su organizatori iz Motocross kluba “Kvarner -Matulji”.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!