FOTO Pejčić i Marotti najbolji sportaši, kuglačice Mlake i nogometaši Rijeke najbolje ekipe

Na proglašenju najboljih sportaša Primorsko-goranske županije za 2018. godinu nagrade za životno djelo dobili su Danko Pavešić, Livio Smilović i Adolf Juretić…

HRELJIN Proglašeni su najbolji sportaši i sportski djelatnici Primorsko-goranske županije za 2018. godinu po izboru Zajednice sportova PGŽ-a. Nagrade za životno djelo dobili su vaterpolist i sportski dužnosnik Danko Pavešić, veslaš i sportski dužnosnik Livio Smilović te odbojkaš, dizač utega i sportski djelatnik Adolf Juretić.

Najuspješnija sportašica je streljačica Snježana Pejčić (Lokomotiva), sportaš jedriličar na dasci Enrico Marotti (Društvo sportova na moru Volosko). Najbolje seniorske ekipe su Kuglački klub Mlaka i HNK Rijeka. Najbolja juniorka je kick-boxing prvakinja Lorena Jurišić (Sušak), a junior boćar Karlo Šaban (Sveti Jakov Jadranovo). Najuspješnije juniorske ekipe su Plivački klub Primorje CO i Šahovski klub Liburnija. Najbolji kadeti su gimnastičarka Mila Prpić (Vita) i član Triatlon kluba Rival Gabriel Barac. Naj kadetske ekipe su odbojkašice Rijeke i vaterpolisti Primorja. Najbolji sportaši u kategoriji osoba s invaliditetom su kuglač Vedran Dumenčić i plivač Albert Sirotich.

Najuspješnije školsko sportsko društvo je Brajda, u kategoriji srednjih škola Salezijanska klasična gimnazija. Najbolji sportski školski djelatnik je Ivan Marenčić iz OŠ Kantrida. Najuspješniji sportski djelatnik je trener Adria Oil Škrljeva Damir Rajković. Grad Bakar je dobio priznanje za ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu.

Razvijamo gospodarstvo i sport, poručio je domaćin, bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić. Dvorana Hreljin je druga sportska školska sportska dvorana u deset godina na području Grada Bakra, rješavamo imovinsko-pravne odnose za gradnju još tri nogometna igrališta, imamo jedinog košarkaškog prvoligaša, istaknuo je gradonačelnik Klarić te dodao da je u godinu dana u sport i sportsku infrastrukturu uloženo 20 milijuna kuna, da je 23 tisuće kvadrata rezervirano za sportski centar Škrljevo sportski centar.

Predsjednik Zajednice sportova PGŽ-a Veljko Karabaić je naglasio da su sportaši iz Županije osvojili na raznim međunarodnim natjecanjima 125 medalja, od čega 30 na svjetskim prvenstvima. Županija je dala 310 državnih prvaka. O svestranosti sportaša govori podatak da su nagrađeni sportaši iz 19 sportova. Dožupan Marko Boras Mandić je zahvalio sportašima što su razmazili svoju Županiju uspjesima.

Posebna priznanja za rezultate u 2018. godini dobili su Šahovski klub Liburnija, odbojkašice Rijeke, kadetkinje Rukometnog kluba Zamet, Ženski nogometni klub Rijeka, Županijska selekcija u skijaškom trčanju, košarkaš Adria Oil Škrljeva Josip Barnjak, šahist Liburnije Ivan Šarić, Alessandra Hasani (Karate klub TAD Rijeka), Carrolina Bajrić (Boćarski klub Čavle ŠB), Nika Kukuljan Frleta (Gimnastičarski klub Rijeka), Ursula Balas (Jedriličarsko društvo Val Crikvenica), Erik Sluga (AK Kvarner), Matija Jurišić (AK Autosport), Ognjen Marić (Primorje CO), stolnotenisačica Srdoča Sena Smailji, Rea Kozeljac (Plivački klub Kantrida) i Fran Miholjević (Biciklistički klub Rijeka).

Pejčić I Marotti Najbolji Sportaši, Kuglačice Mlake I Nogometaši Rijeke Najbolje Ekipe

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!