Peto izdanje međunarodnog književnog festivala Sipar okupilo dvanaest autora @ Mošćenička Draga

…ilustracija…

Tijekom dva dana ispunjena kvalitetnom glazbom i dobrim, kreativnim društvom, pjesnici su stvarali inspirirani ljepotama Drage i draške plaže Sipar i to na temu „Dostojanstvo i individualnost čovjeka su nepovredivi“.

Mošćenička Draga – Peto izdanje međunarodnog književnog festivala Sipar okupilo je dvanaest autora iz Hrvatske, Austrije, Srbije (Vojvodine) i Italije. Tijekom dva dana u Mošćeničkoj Dragi družili su se i stvarali Mihaela Barbu, Rita Falsone, Eva Surma, Ulrike Sbaschnik Nagy, Wanda Furtschegger, Christine Tidl, Silvia Steiner, Marko Žele, Nadija Rubeša, Nenad Živkov, Sanja Škorić i Dejan Škorić.

Tijekom dva dana ispunjena kvalitetnom glazbom i dobrim, kreativnim društvom, pjesnici su stvarali inspirirani ljepotama Drage i draške plaže Sipar i to na temu „Dostojanstvo i individualnost čovjeka su nepovredivi“.

Odlukom stručnog žirija dodijeljene su tri nagrade te priznanje izvan konkurencije. Prvo mjesto osvojila je Wanda Furtschegger iz Austrije, drugo je pripalo Ulrike Sbaschnik Nagy iz Austrije, a treće mjesto osvojila je Nadija Rubeša iz Kraja. Dejan Škorić iz Vojvodine zaslužio je posebno priznanje žirija.

Program je počeo u petak druženjem sudionika festivala, a nastavio se u subotu kada su u poslijepodnevnim satima koncert održali Zoran Majstorović na gitari i Robert Mikuljan na trubi, a u večernjim satima, uz čitanje nagrađenih stihova, na terasi kuće kulture Betty nastupili VS Mareta, Michaela Barbu Cabaret te čakavska pjesnikinja Silvana Milotić.

Odabrani autori nagrađeni su i vrijednim nagradama. Tako je četvrti nagrađeni dobio sliku Vedrana Ružića “People are strange”, trećeplasirani drvenu skulpturu Tončija Adulmara, drugoplasirani “Stolicu literata” – također rad u drvu Tončija Adulmara, a prva nagrada bila je slika Vedran Ružića “Suton nad Učkun”, platno na akrilu (invertna tehnika).

Organizatori festivala su Riccardo Staraj, Alja Čenić i Rita Falsone, a pokrovitelji Zajednica Talijana Mošćeničke Drage, Primorsko-goranska županija i Ministarstvo kulture.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!