Plomin luka ovog petka ugostit će tradicionalnu ribarsku feštu

ribarska_festa_plomin_luka_2016

Splitska klapa Contra i pazinski Riballta band zasigurno će rasplesati sve posjetitelje, a rabačka plesna skupina Il movimento predstavit će atraktivnu zumbu. Mladi članovi KUD-a Zlatela unijet će u događanje i dio istarske folklorne tradicije što se već godinama pokazuje kao „pun pogodak“.

Plomin luka – Tradicionalna ribarska fešta u Plomin Luci bit će održana ovog petka, 12. kolovoza s početkom u 20 sati. Uz ponudu domaćih ribljih specijaliteta, neće nedostajati niti druženja i zabave. Splitska klapa Contra i pazinski Riballta band zasigurno će rasplesati sve posjetitelje, a rabačka plesna skupina Il movimento predstavit će atraktivnu zumbu. Mladi članovi KUD-a Zlatela unijet će u događanje i dio istarske folklorne tradicije što se već godinama pokazuje kao „pun pogodak“.

U gastronomskom dijelu fešte, ovog će se petka prigodnom ponudom predstaviti lokalni ugostitelji, a po promotivnim cijenama ponudit će srdele, lignje, tunu, lokarde, rižote i, naravno, dobro vino.

Za ona najizdržljivije , na popularnom kupalištu Copacabana uslijedit će after party. Kršanska tvrtka Jego auto-nautik servis u poslijepodnevnim će satima omogućiti promotivnu vožnju polietilenskim Whaly čamcima, a održat će i prezentaciju vanbrodskih motora Suzuki. Plomin Luka spremna je dobro ugostiti domaće i strane posjetitelje, a samo da podsjetimo da je prošlogodišnju manifestaciju posjetilo više od 3.000 ljudi.

Ovogodišnju feštu organiziraju Sportsko-ribolovno društvo Plomin i Turistička zajednica Općine Kršan, a suorganizator je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu- FLAG, Općina Kršan i TE Plomin uključeni su kao pokrovitelji, a događaj je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!