Počela kongresna sezona @ Opatija

opatija1…u isto vrijeme održavaju se čak četiri kongresna događaja…
…Opatija ugostila radio amatere, medicinske sestre, molekularne biologe i farmakologe…

Opatija – Sredina rujna, kad se spuste cijene hotelskih pansiona, a ljetni gosti već zbrišu kućama, tradicionalno je vrijeme početka kongresne sezone. Ove godine, već su se naredali brojni događaji koji već traju, ili uskoro stižu u ”biser Jadrana”.
Od 13. do 18. rujna Hrvatska udruga radio amatera organizira jubilarno 15. svjetsko natjecanje World ARDF (Amateur radio direction finding), a u isto vrijeme organizira se i istoimeno natjecanje za slijepe osobe.
Dva dana kasnije, 15. rujna, počela su čak tri kongresa. Četvrti Kongres Udruge medicinskih sestara i tehničara Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem, posvećen je ”Perspektivama razvoja sestrinstva u neuroznanosti”, a trajat će do 18. rujna u opatijskom hotelu ”Milenij”.
– Očekivanja od 4. kongresa su velika, pa tako 4. kongres organiziramo uz potporu Svjetske federacije neuroznanstvenih sestara (WFNN) i Europskog udruženja neuroznanstvenih sestara (EANN). Kongres će okupiti mnoge priznate stručnjake iz Republike Hrvatske, Europe, Sjedinjenih Američkih Država i susjednih nam zemalja, koji će razmijeniti iskustva iz odabranih tema.
Iz Republike Hrvatske predavanja će održati Prof. dr. sc. Vida Demarin, predstojnica Klinike za neurologiju Kliničke bolnice “Sestre milosrdnice”, Zagreb te Prof. dr. sc. Zlatko Trkanjec s Klinike za neurologiju Kliničke bolnice “Sestre milosrdnice”, Zagreb. Biti će prisutni i predavači sa Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu Mr. sc. Damir Lučanin, Biserka Sedić i Jasminka Despot-Lučanin, kazala je Predsjednica Kongresa Lenka Kopačević.
U isto vrijeme u hotelu ”Adriatic” trajat će jubilarni deseti jubilarni deseti Kongres Hrvatskog društva za biokemiju i molekularnu biologiju, kao prilika za sagledavanje znanstvenih, nastavnih i društvenih, nacionalnih i internacionalnih postignuća Društva u proteklim godinama, ali i za razmjenjivanje iskustva hrvatskih i svjetskih biokemičara i molekularnih biologa. Kongresu prisustvuje gotovo 160 sudionika iz 16 zemalja. Treći kongres u istom periodu, koji će okupirati Grand hotel ”4 opatijska cvijeta”, jest 6. hrvatski kongres farmakologije s međunarodnim sudjelovanjem.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!