Počinje Festival čokolade – najslađe događanje u prosincu @ Opatija

festival_cokolade_opatija_2013 (1)

Sutra, u petak, na Festival čokolade doći će i Sveti Nikola, koji će se na Ljetnoj pozornici družiti s opatijskim mališanima i darivati ih slatkišima, dok će mu društvo praviti Opatijske mažoretkinje koje će prirediti pravi zimski show.

Opatija – Festival čokolade, najslađa opatijska manifestacija, održat će se ovog vikenda, a uz centralni čokoladni sajam na Ljetnoj pozornici na kojem će se svoje proizvode za degustaciju i promotivnu prodaju predstaviti 14 vrhunskih proizvođača ove primamljive slastice, posjetitelje očekuje i niz događanja diljem čitave Opatije.

festival_cokolade_opatija_2013 (2)

Ove godine na manifestaciji sudjeluje i vodeći svjetski proizvođač čokolade Barry Callebaut koji će Umjetnički paviljon Juraj Šporer pretvoriti u pravu malu čokoladnu galaksiju, a njihov ambasador čokolade Moreno Debartoli kroz mnoge radionice svima će približiti ovu omiljenu namirnicu.

– Prvi vikend u prosincu će biti namijenjen najslađoj manifestaciji koja će grad pretvoriti u čokoladno carstvo. Centralno događanje bit će na prostoru male Ljetne pozornice pod šatorom u kojem će se predstaviti vrhunski hrvatski i slovenski proizvođači čokolade. Ključna riječ i u ovom značajnom projektu je suradnja, i to ona opatijskog TZ-a, Festivala Opatije i Hrvatskog muzeja turizma, a u koju su se uključili opatijski hotelijeri i ugostitelji.

Pokrovitelj je Grad Opatija, a važno je reći da je manifestaciju podržalo i Ministarstvo turizma s 35.000 kuna, kazala je direktorica TZ Opatija Suzi Petričić.

Sutra, u petak, na Festival čokolade doći će i Sveti Nikola, koji će se na Ljetnoj pozornici družiti s opatijskim mališanima i darivati ih slatkišima, dok će mu društvo praviti Opatijske mažoretkinje koje će prirediti pravi zimski show.

U večernjim satima, u kombinaciji najfinije Zotter čokolade i vrhunske klasične glazbe moći će uživati svi koji su na vrijeme nabavili ulaznicu za program ”Pure Chocolate” kojom završava ovogodišnji Festival Kvarner, jer mjesta za ovo događanje već su rasprodana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Subota je rezervirana za drugo izdanje Opatijskog paradoksa u vili Angiolini u sklopu kojeg će svi posjetitelji imati priliku uživati u sljubljivanju vina vrhunskih hrvatskih proizvođača i vrhunske čokolade, a točno u podne u kavani Imperial rezati će se tradicionalna čokoladna torta.

Kroz sva tri dana atraktivni prigodni chocco programi održavati će se po cijelom gradu, a gastro choco programi približiti će svim posjetiteljima različite čokoladne gastro kreacije poput čokoladnih pizza, tjestenina ili čokoladnog kruha, dok će svi u sklopu wellness choco programa imati priliku uživati u čokoladnim masažama.

U Festival čokolade, uz Turističku zajednicu, Festival Kvarner i Hrvatski muzej turizma te Festival Opatiju, uključili su se i brojni hotelijeri i ugostitelji, a program ispunjen atrakcijama očekuje goste Milenij hotela i sve one koji od 6. do 8. prosinca posjete ”slatke štandove” ispred njihovih kavana gdje će naći brojna čokoladna iznenađenja koje su spravili slastičari ove hotelske grupacije.

Za predstojeći vikend, ekipa iz Milenij hotela pripremila je i brojne atrakcije koje će razveseliti mališane, ali i sve ljubitelje slastica – uz goleme muffine u hotelu Milenij i pekarnici Dalla Nona, maskotu Milenih hotela u čokoladnom izdanju u kavani Grand, te čokoladnu kraljicu u unikatnoj ručno rađenoj haljini čokoladnih boja koja će se pridružiti dami u krinolini i austro-ugarskom vojniku koji su već postali prepoznatljiv simbol terase hotela Milenij, najzanimljvija atrakcija bit će Kuća Ivice i Marice postavljena pred kavanom Grand.

festival_cokolade_opatija_2013 (3)

U objektima Milenij hotela tijekom predstojećeg vikenda održat će se i brojna događanja, koja će započeti u subotu, 7. prosinca u 11 sati u kavani Grand dječjom predstavom ”Snježna staza” uz poseban animacijski program, oslikavanje lica i fotografiranje sa Svetim Nikolom, a svu djecu tada očekuju i čokoladni darovi. Isti dan u 18 sati za najmlađe ljubitelje šaha održava se Čokoladni šahovski turnir u kojemu će natjecatelji uživati u okusu izgubljenih figurica, a pobjednike očekuju i zanimljive nagrade. Program vodi Šajeta, a za zabavu će biti zadužen i band uživo.

– Povodom Dana čokolade pripremljeni su posebni čokoladni proizvodi našeg čokoladnog branda ‘Milenij Choco’, a u čokoladnom izdanju popularnog Pub Kviza mogu uživati i oni stariji u nedjelju od 19 sati u kavani Grand jer pobjednike očekuju odlične nagrade. Velike i male u kavani Grand ovoga vikenda dočekat će maskota Milenij hotela u prigodnom čokoladnom izdanju, a za uživanje u čokoladnim delicijama i nedjeljnu popodnevnu kavicu najbolji izbor je terasa Milenija na kojoj nastupa odličan acoustic pop-rock duo Dalawa Stories – Matija Cvek (vokal) i Dominik Žagmešter (piano), kazao je Ivan Sarajlić iz Milenij hotela.

mikula_opatija_2012

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!