Podržimo hrvatski proizvod – HNS-ovci ukazali na važnost kupovanja domaćih namirnica @ Lovran

hns_lovran_voce_povrce

Koristeći jabuke i mandarine kao ”ogledne primjerke”, pomoćnik ministra gospodarstva Vedran Kružić, lovranski donačelnik Branislav Petković, predsjednik podružnice Siniša Vilke i potpredsjednica Elvira Jović Ban, ukazali su na činjenicu da se kupnjom domaćih namirnica pomaže hrvatsko gospodarstvo i otvaranje novih radnih mjesta.

Lovran – Akcijom ”Podržimo hrvatski proizvod” predstavnici lovranske podružnice Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata pokušali su lokalnom stanovništvu skrenuti pažnju na važnost i kvalitetu domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Koristeći jabuke i mandarine kao ”ogledne primjerke”, pomoćnik ministra gospodarstva Vedran Kružić, lovranski donačelnik Branislav Petković, Romina Alkier, predsjednica HNS-a Opatija, predsjednik podružnice Siniša Vilke i potpredsjednica Elvira Jović Ban, ukazali su na činjenicu da se kupnjom domaćih namirnica pomaže hrvatsko gospodarstvo i otvaranje novih radnih mjesta, koja su ugrožena ruskim sankcijama zbog kojih ostaje neprodano mnoštvo hrvatskih poljoprivrednih proizvoda.

Kako doznajemo od Kružića, ovakve akcije HNS provodi diljem Hrvatske, a Lovran je bio prva lokacija u Primorsko-goranskoj županiji, nakon koje će se slična događanja održati i u drugim primorskim i goranskim mjestima.

– Pojačanim sankcijama prema Rusiji, zbog ukrajinske krize, na europskom se tržištu pojavila velika količina neprodanog voća i povrća europskih proizvođača što je izazvalo negativno kretanje cijena poljoprivrednih proizvoda zbog povećane ponude. Svjesni smo u HNS-u da su žrtve navedenog i hrvatski proizvođači voća i povrća. Ovom akcijom želimo podržati hrvatske proizvođače, OPG-ove i skrenuti pozornost javnosti na kvalitet hrvatskih proizvoda. Ova akcija neće biti jedina. Hns će i organizirati brojna događanja s anmjerom podrške hrvatskoj industriji i proizvodnji. HNS je stranka koja u svojim korijenima zastupa otvoreno tržište temeljeno na kvaliteti i sigurnosti proizvoda. Povećana konkurencija u konačnici rezultira konkurentnošću domaćeg proizvoda u smislu povećane internacionalizacije poslovanja i izvoza. Jednako tako zastupamo razvoj hrvatske proizvodnje. Želimo hrvatskim potrošačima dodatno skrenuti pažnju da podrškom hrvatskom proizvodu zadržavaju i otvaraju nova radna mjesta, smanjujemo negativnu platnu bilancu zemlje, autohtonim proizvodima dajemo dodatnu vrijednost hrvatskom ali i lokalnom turističkom proizvodu što sve više postaje komparativna prednost i kvalitetan znak brandiranja, kazao je Vedran Kružić, koordinator HNS-ova tima u Primorsko-goranskoj županiji.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!