Posjet izaslanstva kineske Pokrajine Jilin @ Opatija

S ciljem popularizacije destinacije izaslanstvo Grada Opatije, TZG Opatije, turističkih gospodarstvenika i FMTU početkom studenoga putuje u NR Kinu gdje će na velikim turističkim sajmovima u gradovima Shangaju i Shenzenu predstaviti promo film o Opatijskoj rivijeri na kineskom jeziku.

Opatija – Izaslanstvo kineske Pokrajine Jilin posjetilo je danas Opatiju gdje su ih primili gradonačelnik Ivo Dujmić, predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Robert Kurelić, predstavnici Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka, Turističke zajednice Opatije i Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

– Kina je za nas jako važno tržište, prijateljska zemlja koja bilježi značajan gospodarski rast, posebne mogućnosti suradnje vidimo u turizmu. Na našem Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu već se nekoliko godina uči kineski jezik i kultura, i to ne samo studenti, već i svi zainteresirani građani. Ostvarili smo i suradnju s liječnicima tradicionalne kineske medicine u opatijskoj Thalassotherapiji, a suradnju želimo i dalje širiti, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

– Prošle je godine u kineskom gradu Shangaju otvoreno predstavništvo HGK, što svjedoči želji Hrvatske za intenziviranjem suradnje i privlačenjem kineskih investitora, istaknula je Barbara Olenik Staničić u ime Hrvatske gospodarske komore Rijeka.

– Sada kada će Pelješki most graditi kineska tvrtka smatram da je razdoblje sve veće gospodarske suradnje između Hrvatske i Kine tek pred nama, naglasio je predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Robert Kurelić.

Osobito je važan podatak da je u Hrvatskoj ove godine zabilježen porast dolazaka kineskih gostiju od čak 41 posto u odnosu na lani, no u ukupnoj strukturi gostiju u gradu Opatiji oni čine tek 1 posto te je prostor za napredak izniman, naglasio je Goran Pavlović iz Turističke zajednice Opatije.

S ciljem popularizacije destinacije izaslanstvo Grada Opatije, TZG Opatije, turističkih gospodarstvenika i FMTU početkom studenoga putuje u NR Kinu gdje će na velikim turističkim sajmovima u gradovima Shangaju i Shenzenu predstaviti promo film o Opatijskoj rivijeri na kineskom jeziku.

Nekoliko studenata FMTU već je bilo na studijskoj godini u Kini, a potencijali za još tiješniju suradnju su ogromni te je i na današnjem prijemu dogovoren nastavak suradnje na sveučilišnoj i znanstvenoj razini, vezano uz razmjenu studenata i profesora.

Gospodin LI Longxi, zamjenik predsjednika pokrajinskog Odbora Provincije Jilin naglasio je da su članovi kineskog izaslanstva oduševljeni ljepotom Opatije te istaknuo kako u njihovoj Pokrajini Jilin zasigurno ima mnogo poduzetnika spremnih za investiranje u hotelsku industriju i turizam, a isto tako interes kineskih turista za otkrivanje novih destinacija je izniman te će predstavljanje Opatijske rivijere u Kini, siguran je, vrlo brzo polučiti rezultate.

Za kraj dodajmo kako odličnu suradnju Grada Opatije s kineskom Provincijom Jilin možemo zahvaliti i dragoj gošći i prijateljici Opatije gospođi Lio Pilato Liying- Lily koja je jučer nazočila prijemu u uredu gradonačelnika.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!