Posljednja prilika za uživanje u blagdanskoj atmosferi: Tri kralja donose zanimljiv program @ Opatija

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, Ledena ?arolija 2016, Kon

Tijekom tri dana, u gradu će se održati tri koncertna nastupa. Danas, u petak 6. siječnja od 14 do 18 sati Trio Asi krenut će na ”koncertnu turneju” ulicama grada, a sutra i prekosutra, u subotu 7. siječnja i nedjelju 8. siječnja od 16 do 19 sati u Parku sv. Jakova nastupat će Dominik Heštera.

Opatija – Posljednji vikend adventskog programa je pred nama, i to – produženi. Tako će tri dana, od petka 6. siječnja do nedjelje 8. siječnja biti možda i posljednja prilika za uživanje u blagdanskoj atmosferi u Opatiji pred početak ”petog godišnjeg doba”.

Tijekom tri dana, u gradu će se održati tri koncertna nastupa. Danas, u petak 6. siječnja od 14 do 18 sati Trio Asi krenut će na ”koncertnu turneju” ulicama grada, a sutra i prekosutra, u subotu 7. siječnja i nedjelju 8. siječnja od 16 do 19 sati u Parku sv. Jakova nastupat će Dominik Heštera.
Zanimljivi programi održat će se i na Ljetnoj pozornici u sklopu Ledene čarolije, gdje će se održati DJ večeri u petak 6. i u nedjelju 8. siječnja, dok su u subotu 7. siječnja na rasporedu predstava za djecu ”Vitez željeznog srca” u izvedbi Teatara Naranča iz Pule u 17 sati te koncert popularne zagrebačke kantautorice Luce u 19 sati. Za sve program je ulaz slobodan.

vitez_zeljeznog_srca_01

Večeras će hitove puštati DJ Grinch, s početkom u 19 sati, a iz Festivala Opatija najavili su kako ”Grinch ponovo dolazi na Ledenu čaroliju da vam ukrade i vama već omražene božićne songove, pojede ostatke kobasica i ispije sva kuhana vina”…

Predstava u subotu, Vitez željeznog srca, namijenjena je djeci starijoj od 4 godine, a njena je zanimljiva i duhovita priča smještena u razdoblje kada su romantika i ljubav bili pojmovi koji pokreću svijet. Uz zabavne songove, živopisne i razigrane scene, ova će predstava zabaviti i djecu i odrasle. Glavni akteri su Princeza koja je nesretno zaljubljena u Viteza čije je osvajačko srce usmjereno samo ka borbi i pronalasku (ne)postojećeg neprijatelja. Svakoga dana hrabri je Vitez prolazio pored balkona tužne Princeze, međutim nikada je nije primjećivao: da li zbog velikog šljema ili nije imao vremena za ljubav… ali jednoga dana počne padati kiša. Padala je danima, tjednima, mjesecima pa čak i godinama i Vitezov je oklop zahrđao baš u blizini Princezina dvorca…

Subotnji program zaključit će nastup talentirane zagrebačke kantautorice Lucije Ćustić, poznatije pod umjetničkim imenom Luce, Opatija je imala prilike upoznati druge večeri ovogodišnjeg izdanja RetrOpatijskog festivala gdje je izvela legendarnu pjesmu Josipe Lisac ”O jednoj mladosti” i svojom izvedbom sve prisutne ostavila bez daha.

– Nazivaju je “hrvatskom Adele”, ali u kratkom vremenu ona je izgradila vlastiti prepoznatljivi stil i nadrasla sve usporedbe. Na Ljetnu pozornicu dolazi u subotu, 7. siječnja kako bi vas u posljednje dane “Ledene čarolije” svojim jedinstvenim glasom još više naježila, kazao je Aleksandar Monar iz Festivala Opatija, dodavši da će u nedjelju, u sklopu DJ večeri s početkom u 19 sati glazbu puštati Bura Avantura.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!