Poslovni poduhvat dviju prijateljica: Sanja Monar i Doris Valković pokrenule proizvodnju zdrave granole @ Rijeka, Opatija

Sanja Monar i Doris Valković

Doris Valković već je poznata po svom blogu Foodoris, čiji su recepti objavljivani i na stranicama portala Pod Učkun, a prema svojoj recepturi sa Sanjom je spravila „handmade“ granole bez aditiva, dodanih šećera i rafiniranih namirnica.

Čokoladna granola

Opatija/Rijeka – Na hrvatskom tržištu odnedavno su se pojavili novi proizvodi rađeni od prirodnih i cjelovitih namirnica, iza kojih stoji firma Seed. Osim što se ističu posebnom recepturom koja uopće ne uključuje šećer, zanimljivi su i zbog činjenice da se radi o poduzetničkom pothvatu dviju prijateljica iz Opatije i Rijeke, Sanje Monar i Doris Valković, koje su odlučile hrabro zakoračiti na tržište zdrave hrane.

Doris Valković već je poznata po svom blogu Foodoris, čiji su recepti objavljivani i na stranicama portala Pod Učkun, a prema svojoj recepturi sa Sanjom je spavila „handmade“ granole bez aditiva, dodanih šećera i rafiniranih namirnica.

– Namirnice koje se koriste potpuno su prirodnog porijekla i kao takve bogate su nutrijentima, hranjivim tvarima i punog su okusa. Sastav Seed granola čine bademi, lješnjaci, sjemenke, zobene pahuljice, heljda, hladno prešano ulje suncokreta i naranče, himalajska soli, cejlonski cimet, bourbon vanilija i rižin slad, a s obzirom da ne sadrže namirnice životinjskog porijekla pogodne su i za vegane, kazale su Doris i Sanja.

Za sada su u ponudi dvije vrste, čokoladna Choco Madness te voćna Fruit Power, no u planu su i novi okusi, a uskoro i novi proizvodi – „snack“, odnosno međuobrok u obliku termički neobrađenih slatkih zalogaja.

No, vizija i misao vodilja ove nedavno osnovane firme nije samo plasiranje proizvoda, već i širenje ideje o holističkom načinu života koji obuhvaća hranu ali i ostale psihofizičke segmente koji doprinose čovjekovom blagostanju. U skladu s time ova poduzetnička priča obuhvaća proizvodnju ali i pokretanje i osvještenost kroz edukacije, radionice te događaje kojima će se istaknuti i onaj društveni aspekt hrane.

Zdrave granole tvrtke Seed već možete pronaći u nizu trgovina poput Manufakture u Opatiji i Rijeci, a sve informacije o proizvodima i/ili suradnji možete dobiti na e-mailu seed.ri@outlook.com i prateći objave na Facebook stranici Seed te Instagram profilu seed.food.

D. Ž. / PodUčkun.net
Foto: Lili Basic

error: Content is protected !!