Potpisani ugovori o sufinanciranju javnih potreba: Lokalnim udrugama 1,8 milijuna kuna u 2018. @ Kastav

Arhiva

Sportskim kolektivima pripalo je 620 tisuća kuna, a najveći pojedinačni iznos zaslužio je Košarkaški klub Kastav. Među kulturnim udrugama, koje će podijeliti 450 tisuća kuna, najviše projekata – ukupno vrijednih oko 120 tisuća kuna – odobreno je udruzi Kanat koja stoji iza „Čansonfesta“, dok je 110 tisuća kuna predviđeno za rad Glazbenog društva Spinčići.

Kastav – Kulturne udruge i sportski kolektivi te ostale lokalne udruge podijelit će ukupno 1,8 milijuna kuna osiguranih u kastavskom gradskom proračunu za 2018. godinu, a s korisnicima potpora jučer je u gradskoj vijećnici potpisan ugovor o sufinanciranju javnih potreba u kulturi i sportu.

– Udruge i sportski klubovi su važan dio svakodnevice Grada Kastva. Oni svojim entuzijazmom i radom doprinose našem ugodnijem životu. Ove godine povećalimo smo sredstva za sport i kulturu, pa svima želim uspješan rad i nove fantastične rezultate na koje ćemo svi biti ponosni, kazao je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac

Najveći dio iznosa pripada sportskim udrugama, nešto više od trećine cijelog iznosa namijenjenog javnim potrebama, pa će 31 klub koji djeluje na području Grada Kastva podijeliti ukupan iznos od 620 tisuća kuna. Udruge u kulturi, njih 17, podijelit će 450 tisuća kuna „dotacija“ iz gradske kase, dok će se na ostale potrebe utrošiti nešto manje od 300 tisuća kuna. Između ostalih, u ovoj kategoriji su braniteljske i antifašističke udruge, društva za zaštitu životinja, Društvo „Naša djeca“ Kastav kojemu je odobren najveći broj projekata, Udruga Belica, Udruga starijih osoba koja je zaslužila najveću pojedinačnu donaciju – 70 tisuća kuna za poboljšanje uvjeta života starijih građana Kastva, Udruga Zdola neba kastfskega koja organizira reviju istog imena…

Kod sufinanciranja kulturnih aktivnosti, najviše projekata – ukupno vrijednih oko 120 tisuća kuna – odobreno je udruzi Kanat koja stoji iza „Čansonfesta“, dok je 110 tisuća kuna predviđeno za rad Glazbenog društva Spinčići.

U sportu, najveći iznos – 77 tisuća kuna – dobio je Košarkaški klub Kastav, kojeg slijede Boćarski klub Kastav s 51 tisućom kuna, Karate klub Kastav s 49 tisuća kuna i Šahovski klub Kastav s 43 tisuće kuna odobrenih sredstava za rad.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!